VIDEO. Momentul care a mișcat o lume întreagă la deschiderea Paralimpicelor – Marcia Malsar

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice a unit peste 4.000 de sportvi cu dizabilități din toate colțurile lumii, în noaptea de miercuri spre joi, pe Stadionul Maracana, din Rio de Janeiro.

marcia malsar
credit foto: losandes.com.ar

Evenimentul în sine a fost plin de emoție, însă un moment memorabil și tulburător a avut în prim-plan o fostă atletă braziliană, medaliată cu aur.

Când flacăra paralimpică a fost adusă, ploaia acoperea stadionul Maracana. Ea a fost purtată de Marcia Malsar. În timp ce pășea cu destul de multă greutate cu torța paralimpică în mâna dreaptă, iar cu mână stângă se sprijinea de baston, fosta laureată cu aur a avut un moment de dezechilibru și s-a prăbușit la pământ. Deși cineva pornise în ajutorul ei, femeia s-a ridicat foarte repede în aplauzele unui stadion întreg.

Momentul a fost emoționant, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Mulți au considerat că acest episod este simbolic pentru ceea ce înseamnă Jocurile Paralimpice în esență, arătând pe viu povestea miilor de participanți.

La fel cum Marcia s-a ridicat imediat, așa și paralimpicii au reușit să învingă și să treacă mai departe, prin ambiție și determinare, peste momentul care poate i-a privat de o viață normală.

Marcia Malsar a făcut istorie pentru țara sa la Jocurile Paralimpice, aducând Braziliei prima medalie de aur la această competiție. Atleta a obținut medalia de aur în proba de 200 m, la Paralimpicile din 1984.

Urmărim aici episodul încărcat de emoție și motivare:


Despre Marcia Malsar pe wikipedia.org

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...