Arian Superman: și-a pierdut piciorul stâng, dar a continuat să facă sport! Visul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo

Arian Nutrețu este un puști de 15 ani cu o ambiție nemărginită. De mic, a jucat rugby, baschet și fotbal, dar, în urmă cu 5 ani, piciorul stâng i-a fost amputat după o complicație la femur.

arian

Arian nu s-a dat bătut! La 11 ani s-a apucat de înot la recomandarea unui medic. Nu se gândea la performanțe, ci voia să-și îndrepte coloana, afectată din cauza pierderii piciorului. I-a plăcut și a înotat din ce în ce mai mult. S-a antrenat apoi zilnic. Se trezea dimineața devreme, pe la 6, pentru a intra în bazin la 7 și pentru a avea apoi timp și de școală.

La doar 2 ani după ce s-a apucat de ȋnot, când avea 12 ani, a participat la prima sa competiţie internaţională, Trofeul Ptolemaida de la Atena (Grecia), unde a obţinut două medalii de aur şi două de argint!

Arian a cucerit apoi 4 medalii de aur şi două de argint la Campionatul Mondial de Înot Paralimpic din Irlanda şi două medalii de argint la Campionatul European din Grecia, ambele desfășurate în 2018.

Arian luptă cu secundele

Și a încput să viseze. Acum, are un obiectiv măreț: să participe în 2021, la numai 16 ani, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Mai are nevoie de 4 secunde pentru a îndeplini baremul de calificare! Va reuși?

arian

Fundaţia Alexandrion a remarcat parcursul sportiv excepţional al lui Arian şi a dorit să ȋi arate cât de mult apreciază rezultatele şi puterea lui de muncă, oferindu-i unul dintre trofeele Galei Trofeelor Alexandrion de la începutul acestui an.

„Podiumul şi cursa sunt partea simplă a sportului. Partea grea este ȋn spate, ȋn antrenamente, ȋn moralul pe care ȋl ai ca sportiv. Premiul obţinut la Gala Trofeelor Alexandrion m-a ajutat să am un moral mai bun şi o determinare mult mai mare […] Este ceva foarte important pentru mine, mai ales pentru că nu ajunge oricine să fie premiat la aceasta gală. Acest trofeu m-a ambiţionat să muncesc și mai mult, să ofer mai mult decât am oferit până acum şi să avansez de la o zi la alta”, a spus Arian Notreţu ȋntr-un interviu acordat jurnalistului Radu Naum.

Vezi și:   Aur, argint, record mondial și record olimpic pentru români la Jocurile Olimpice!

Având ȋn minte obiectivul Jocurilor Paralimpice, sportivul s-a antrenat acasă ȋn perioada ȋn care a fost nevoit să stea departe de bazinul de ȋnot. El spune că a respectat cu stricteţe toate indicaţiile antrenorului, că a avut grijă sa nu ia ȋn greutate şi se declară optimist că se va ȋntoarce repede la forma fizică pe care o avea ȋnainte.

Urmăriţi aici interviul integral cu Arian Notrețu:

 

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua București și Dinamo București).

100.000 de mingi pentru copii!

Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii 5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...