Robert Glință, campion european la 100 de metri spate!

Robert Glință a câștigat medalia de aur în cursa de 100 metri spate, în cadrul Campionatului European de la Budapesta! Este prima medalie din acest metal prețios câștigată de România la un European de natație pentu seniori, în probele masculine!

robert glinta
Credit foto: Pagina de facebook FRNPM

Robert Glință cucerește ce-a de-a doua medalie la Campionatul European de la Budapesta.

După argintul în proba de 50 metri spate, sportivul antrenat de Mugur Tomescu a reușit să câștige cursa în proba de 100 metri spate, cu un timp de 52,88 secunde, reușind totodată să atingă un nou record național.

Precedentul record, stabilit tot de Robert, a fost de 53,32 secunde, pe data de 27 mai 2018. Pe podium au mai urcat spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira, 52,90 (argint) și grecul Apostolos Christou, 52,97 (Grecia).

Aurul cucerit la Budapesta este primul din cariera lui Robert Glință la un Campionat European de seniori.

Mai mult, este prima medalie de aur pentru România, după o pauză de 17 ani, ultima fiind cucerită de către Camelia Potec, în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...