Fetele din echipajul de patru rame, campioane europene

Fetele din echipajul de patru rame au devenit campioane europene cu un nou record, în competiția care are loc la Bled (Slovenia).

În finală, echipajul României, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a fost cronometrat cu timpul de 6:22,69, fiind urmat în clasamentul final de Marea Britanie, cu 6:23,72, şi Olanda, cu 6:27,10.

Cursa a fost extrem de disputată, echipajul britanic, campion mondial și european anul trecut, conducând detașat până la 1.000 de metri, când avea un avans de două secunde și 17 sutimi în fața României.

Cursa de urmărire

Din acel moment, a început o furibundă cursă de urmărire a tricolorelor, care au făcut diferența pe ultimii 250 de metri, terminând cursa pe primul loc, cu mai bine de o secundă în fața Marii Britanii.

Cu acest rezultat, echipajul României a cucerit aurul european, stabilind și un nou record continental.

„Prima finală A a Campionatului European 2023, prima medalie pentru România! Aur pentru echipajul de patru rame feminin (W4-). Felicitări!”, a notat Federația Română de Canotaj după acest succes pe pagina oficială de facebook.

Argint pentru echipajul masculin de 8+1

Echipajul masculin de 8+1, compus din Mihăiță Țigănescu. Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și cârmaciul Adrian Munteanu, a câștigat medalia de argint, după o cursă de-a dreptul dramatică.

Barca tricoloră de 8+1 a fost pe locul 3 la 1000 și la 1500 de metri, dar a recuperat fantastic pe ultimii 500 de metri, terminând pe locul 2, la numai 5 sutimi de aurul câștigat în final de Marea Britanie. Pe locul 3 s-a clasat echipajul Olandei.

Vezi și:   Alexandrion Group, partener de cursă lungă la Turul Ciclist al Sibiului!

În finalele A ale Campionatului European din Solvenia, România a calificat nouă echipaje.

La CE 2022, tricolorii au obținut cinci medalii de aur și trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

FOTO: Federația Română de Canotaj (Foto)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...