Cei patru muschetari. Echipa masculină de sabie, vicecampioană europeană U23

Cei patru muschetari. Echipa masculină de sabie a devenit vicecampioană europeană la U23, după ce a pierdut în fața Franței în finala competiției care s-a disputat la Budapesta.

cei patru

În ultimul act, în componența Rareș Ailinca, Matei Cîdu, Radu Nițu și Alexandru Zmău, România a fost învinsă de echipa Franței, scor 40-45.

„România a cucerit a patra medalie la această ediție a Europenelor U23 de la Budapesta. Echipa masculină de sabie a adus astăzi argintul probei, după o finală pierdută în fața Franței, cu 40-45. Felicitări celor patru tricolori care au tras pe planșă”, a transmis Federația Română de Scrimă pe pagina oficială de Facebook.

Calificați direct în sferturile de finală, unde au trecut de Ungaria cu 45-37, cei patru muschetari ai României au câștigat, ulterior, și semifinala cu Ucraina, scor 45-40.

Italia a cucerit medalia de bronz la sabie masculin, pe echipe, după ce a dispus în finala mică de Ucraina, cu 45-36.

Medalii luate doar cu sabia

Echipa feminină de floretă a României (Anca Săveanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, Karina Vasile) a ratat medaliile de bronz, după ce a fost învinsă de Italia în finala mică, scor 39-44.

Sabia a adus până acum toate cele patru medalii de la actuala ediție a Campionatului European U23 de la Budapesta. Radu Niţu a câştigat aurul la individual masculin, iar Alexandru Zmău la individual masculin, Sabina Martiş la individual feminin și echipa masculină au obținut medaliile de argint.

Sursa foto: Federația Română de Scrimă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...