Opt medalii de aur și una de argint pentru România la Europenele de canotaj

Opt medalii de aur și una de argint pentru România la Europenele de canotaj pentru tineret U 23 de la Krefeld (Germania).

Prima medalie de aur a fost obținută de barca de patru rame cu cârmaci feminin (BW4+), formată din Ana-Maria Matran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Suta şi Rucsandra Ioana Bucsa.

A doua medalie de aur a fost câștigată de echipajul de patru rame cu cârmaci masculin (BM4+), compus din Gheorghe Morar, Eduard Angel Moldovan, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen şi Maria-Antonia Iancu.

O a treia medalie de aur a revenit echipajului de dublu rame feminin (BW2-), compus din Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu şi Andreea Petras.

A patra medalie de aur pentru România a venit după finala probei de dublu rame masculin (BM2-), în care Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu au avut o cursă cu un finish extraordinar!

Cea de-a cincea medalie de aur a fost adusă de echipajul de patru rame masculin (BM4-), compus din Sebastian Timis, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrisor Axintoi și Iliuta-Leontin Nutescu.

A șasea medalie de aur a fost obținută de sportivele din barca de 8+1 feminin (BW8+), Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petras, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Matran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Suta și Rucsanda-Ioana Bucsa.

„Sportivele din barca de 8+1 feminin (BW8+) sunt campioane europene de tineret. Ele au terminat cursa finală de azi cu un timp de 06:30,83 și sunt astfel medaliate cu aur”, a notat Federația Română de Canotaj.

România, locul 1 pe națiuni la CE de canotaj de la Krefeld

Medalia a șaptea de aur a fost adusă de echipajul de dublu vâsle feminin (BW2x), format din sportivele Alexandra Ungureanu și Iulia-Liliana Balauca.

Vezi și:   Un sac de medalii în ring. România, de 18 ori pe podium la CE de box juniori!

A opta medalie de aur a fost cucerită în finala probei de 8+1 masculin (BM8+), de echipajul format din Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoara, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrisor Axintoi, Claudiu Neamtu, Andrei Mandrila, Iliuta-Leontin Nutescu și Maria-Antonia Iancu.

Cea de-a noua medalie a zilei, de argint, a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), de Daria-Ioana Dinulescu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Valentina Amalia Azoiței și Alexandra-Cornelia Ionel.

Cu un total de 9 medalii, dintre care 8 de de aur și una de argint, România s-a clasat pe locul 1 în clasamentul pe națiuni la CE de la Krefeld, înaintea unor țări precum Germania, Elveția, Italia, Polonia sau Marea Britanie

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...