Un nou fenomen în natația românească. Merge la Jocurile Olimpice!

Un nou fenomen al natației din România, puștiul David Popovici, în vârstă de doar 16 ani, a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Robert Glință a câștigat medalia de argint, la proba de 50 de metri spate, în cadrul Campionatului  European de la Budapesta.

O performanță extraordinară obținută de David Popovici. Tânărul înotător  legitimat la CSA Steaua a reușit să atingă baremul de calificare la Jocurile Olimpice și și-a asigurat prezența la Tokyo. Cu un timp de 48 de secunde și 30 de sutimi, el a câștigat seria a 7-a de calificare la 100 de metri liber. David devine astfel al 85-lea sportiv român calificat la Tokyo și al 3-lea înotător, după Robert Glință și Daniel Martin.

Robert Glință a confirmat încă o dată că este unul dintre cei mai buni sportivi români în activitate. Legitimat la CS Dinamo, el a reușit să câștige medalia de argint în cadrul probei de 50 de metri spate, cu un timp de 24,42 de secunde, la mai puțin de o secundă în spatele câștigătorului probei, rusul Kliment Kolesnikov (23,80).

Pentru Glință, medalia de argint de la Budapesta este a doua din carieră la seniori, după argintul din 2018 la Campionatul European de la Glasgow, tot la proba de 50 de metri spate.

Un nou fenomen: noi recorduri naționale pentru Popovici și Glință

În finala probei de 100 m liber, David Popovici s-a clasat pe locul șase cu un timp excelent,  48,08 secunde, nou record național în proba de 100 m! Este pentru a treia oară când David stabilește la Budapesta un nou record național în această probă! Precedentele performanțe au fost reușite marți, 18 mai 2021, în serii – 48,30 secunde, și în semifinale – 48,28 secunde. Până la Europenele din acest an, recordul național în proba de 100 m liber îi aparținea lui Norbert Trandafir, realizat pe 29 iulie 2009, la Roma, cu timpul de 48:75 secunde.

Vezi și:   Sportivii români la Rio (III): lotul feminin de handbal

În proba de 200 metri liber, sportivul în vârstă de 16 ani și pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a terminat cursa cu timpul de 1:48:38, ceea ce reprezintă un nou record național la seniori. Precedentul record național în această probă, 1:48:63, îi aparținea lui Marius Radu, din 25 martie 2016.

Tot miercuri seara, Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 m spate. Înotătorul român s-a clasat al doilea în cea de-a doua semifinală, cu timpul de 52,97 secunde, nou record național de seniori al probei! Până la concursul de la Budapesta, recordul național la 100 m spate era de 53,32 secunde și îi aparținea tot lui Robert Glință, din 27 mai 2018!

Sportivul antrenat de Mugur Tomescu va concura în această seară în finala probei de 100 de metri spate.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...