Road to Tokyo #87: Claudia Maria Nechita e ultimul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice

Road to Tokyo a ajuns la numărul 87. Ultimul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo este pugilista Claudia Maria Nechita, care și-a asigurat prezența în capitala Japoniei în urma accederii în semifinalele turneului preolimpic de box de la Paris, categoria 57 kg.

road to tokyo
Captură: Pagina de Facebook FR Box

Sportiva legitimată la CSA Steaua, în vârstă de 27 de ani, a făcut un meci de zile mari în sferturile de finală ale turneului preolimpic de box de la Paris, categoria 57 kg. Claudia Maria a învins-o categoric pe pugilista din Turcia, Aycan Guldagi, scor 5-0. Asta după ce în turul anterior trecuse de campioana mondială din 2018, Ornella Wahner, din Germania.

Prin calificarea în semifinale, sportiva antrenată de Adrian Lăcătuș și-a asigurat prezența la Tokyo, devenind al 87-a sportiv ce va reprezenta România la Jocurile Olimpice. În penultimul act al competiției preolimpice de la Paris, Nechita va da peste puternica pugilistă din Italia, Irma Testa.

Alături de Claudia Maria Nechita, la Jocurile Olimpice de la Tokyo va mai participa și boxerul Cosmin Gârleanu, la categoria 52 kg.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...