Au început Jocurile Paralimpice: românii care vor concura azi

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. La eveniment a luat parte și delegația noastră, formată din 12 sportivi, conduși de portdrapelul Eduard Novak.

Credit Foto: Comitetul National Paralimpic (Facebook)
Credit Foto: Comitetul National Paralimpic (Facebook)

În prima zi avem deja în competiție 3 români, toți clujeni: judoka Alexandru Bologa, înotătoarea Naomi Ciorap și Dacian Makszin, la tenis de masă.

Alex Bologa va concura astăzi pentru prima dată la Jocurile Paralimpice. Clujeanul de 20 de ani îl va înfrunta în primul său meci pe coreanul Lee Min Jae. Cei doi s-au mai întâlnit în acest an la Grand Prix-ul pentru nevăzători din Marea Britanie, când românul nostru a și câștigat medalia de aur, învingându-l în finală chiar pe Lee Min Jae.
Meciul dintre cei doi judoka va avea loc de la ora 16:00, ora României.

Naomi Ciorap este la a doua prezență la Jocurile Paralimpice, ea luând parte la competiție și în 2012, la Londra, la numai 16 ani. Clujeanca declara după Mondialele de la Glasgow că se poate califica până în finală la Jocurile Paralimpice și că obiectivul său este să ajungă cât mai aproape de locul 1.
Naoimi participă azi în calificări la proba de natație 100 m fluture, de la ora 17:20.

Dacian Makzsin debutează azi la Jocurile Paralimpice. Și pentru Dacian este cea de-a doua participare la Paralimpice, după cea din 2012, unde a fost portdrapelul României atât la ceremonia de deschidere, cât și la cea de închidere.
Makszin joacă azi primul meci din grupa A împotriva germanului Thomas Schmidberger, de la ora 15:00.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...