Ministrul Novak, argint la Jocurile Paralimpice. Alex Bologa a luat bronzul

Ministrul tineretului și sportului, Eduard Novak, a câștigat medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în proba de urmărire individuală pe 4.000 de metri (ciclism). În aceeași zi, judoka Alex Bologa a urcat pe treapta a treia a podiumului.

ministrul

Ciclistul român Eduard Novak (45 de ani) a fost ajuns din urmă de slovacul Jozef Metelka, principalul candidat la cucerirea medaliei de aur, după 2.250 de metri. Slovacul fusese cel mai rapid și în sesiunea de calificări. Eduard Novak a intrat deja în istorie ca primul ministru care participă la o ediție a Jocurilor Paralimpice și, implicit, ca primul ministru care câștigă o medalie.

La rândul său, Alexa Bologa (25 de ani) a câștigat medalia de bronz după ce adversarul său, uzbecul Şerzod Namozov, a fost descalificat. În sferturile de finală, Bologa l-a învins pe japonezul Takaaki Hirai, însă a pierdut apoi semifinala cu azerul Vugar Şirinli. Complet nevăzător, Alexandru Bologa are 25 de ani și face judo de 9 ani. A fost cel mai tânăr participant la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016 (unde a câștigat medalia de bronz) și singurul sportiv care nu vedea deloc.

Eugen Pătru este calificat în „16-imile” competiției de tir cu arcul, care se vor desfășura pe 3 septembrie. Adversarul său va fi americanul Kevin Mather.

Ministrul a ajuns la 4 medalii!

Țara noastră a obținut șase medalii în istoria Jocurilor Paralimpice, patru dintre ele fiind aduse chiar de Eduard Novak (trei de argint – 2008, 2012 și 2021, plus una de aur – 2012). Celelalte două clasări pe podium i-au aparținut lui Alex Bologa (medalie de bronz în 2016 și în 2021, la judo).

Vezi și:   Francesco Totti, un portret

Jocurile Paralimpice de la Tokyo au festivitatea de închidere pe 5 septembrie. România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul. Obiectivul – declarat la plecarea delegației spre Japonia – este cucerirea a trei medalii. Două au fost deja obținute.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...