Europenele de canotaj U23: 10 medalii pentru România

Europenele de canotaj U23: România a obținut 10 medalii la Campionatele Europene U23 din Kruszwica (Polonia). Campioana olimpică Simona Radiș a cucerit aurul și a stabilit un nou record mondial de tineret. 

europenele

Tricolorii au câștigat zece medalii (cinci de aur și cinci de argint) la Campionatele Europene U23 din Kruszwica, Polonia, desfășurate în perioada 4-5 septembrie.

Europenele U23: medaliații cu aur

Simona Radiș, proaspăt campioană olimpică la dublu vâsle alături de Ancuța Bondar, a cucerit medalia de aur și a doborât recordul mondial de tineret în proba de simplu vâsle feminin, cu timpul de 07:26,39.

La 4+1 rame feminin, Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Gabriela Lungu, Cosmina Podaru și Victoria Petreanu au terminat cursa pe primul loc, fiind cronometrate cu 07:05,64.

Echipajul de patru rame feminin (Andreea Popa, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Dumitrița Juncanariu) a ieșit învingător cu timpul de 06:36,13. În proba similară masculină, Ștefan Berariu, Alexandru Danciu, Florin Arteni și Ciprian Huc au încheiat întrecerea pe prima poziție, cu 05:58,98.

Terminând cursa cu 06:13,66, pe același loc s-a clasat barca României de 8+1 feminin, din care au făcut parte Estera Vîlceanu, Larisa Roșu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Alice Turcanu, Raluca Dinulescu, Magdalena Rusu, Simona Radiș și Victoria Petreanu.

Medaliații cu argint

La 4+1 rame masculin, Andrei Mândrilă, Nicu Chelaru, Florin Ceobanu, Claudiu Neamțu și Gavril Dumbravă au obținut medalia de argint.

Adriana Ailincăi și Alina Balețchi, concurente la dublu rame feminin, au încheiat cursa pe locul secund. În proba similară masculină, Dumitru Ciobică și Florin Lehaci s-au clasat pe aceeași poziție.

La dublu vâsle feminin, Cristina Druga și Alexandra Ungureanu au terminat pe locul doi.

Vezi și:   60 de sportivi români, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipajul de 8+1 masculin, compus din Dumitru Bucur, Dorin Simion, Andrei Mândrilă, Nicu Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireașă, Andrei Lungu, Alexandru Gherasim și Gavril Dumbravă, s-a poziționat pe locul secund.

Cu zece medalii obținute, România a terminat pe primul loc în clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene U23 din Kruszwica, Polonia.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...