România are și viitor la canotaj: 5 medalii de aur la CE de juniori

România are și viitor la canotaj. După ce Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivii noștri au câștigat 5 medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de juniori de la Munchen (Germania).

România
Credit foto: facebook.com/WorldRowing

România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, cu un total de șase medalii. Georgelia Stoica și Mihaela Dram au câștigat detașat finala de dublu rame, următorul echipaj, cel al Germaniei, trecând linia de sosire după opt secunde.

Finala de dublu rame masculin a fost câștigată tot de români: Andrei Axintoi și Iliuță Nuțescu. În proba de patru rame feminin s-a impus echipajul format din Daria Dinulescu, Maria Guzran, Elena Robitu și Ancuța Ungurean (foto).

Diana Petian, Andreea Iorgovan, Ana-Maria Matran și Elena Suta au cucerit medalia de auri la patru vâsle feminin. Tot „aur” a adus și participarea la proba de 8+1 masculin, protagoniștii fiind Cosmin Pleșescu, Eduard Moldovan, Andrei Hemen, Cornel Ieremciuc, Alexandru Stetco, Constantin Sterea, Marian Dunca și Gavril Dumbravă.

Argint la 8+1

Apreciabilă este și performanța echipajului 8+1 feminin, care a obținut medalia de argint. În canoe au concurat Elena Mocanu, Elena Cerbu, Ana-Maria Loghin, Florentina Neculeasa, Valentina Azoiței, Alexandra Ruscuta, Petruța Popa, Mariana Dumitru și Victoria Petreanu.

Astăzi, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a făcut bilanțul anului 2021: „Am ajuns la un nou final de sezon competiţional. Un sezon plin de reuşite şi performanţă la nivel înalt. Încheiem anul 2021 cu 3 medalii olimpice (1 medalie de aur şi 2 de argint), 6 medalii la Europenele de seniori (2 medalii de aur şi 4 de argint), 16 medalii la Europenele de tineret şi juniori (10 medalii de aur şi 6 de argint) şi 5 medalii la Mondialele de tineret şi juniori (3 medalii de aur şi 2 de bronz). Un total de 30 de medalii: 16 medalii de aur, 12 medalii de argint şi 2 medalii de bronz. FR Canotaj a adus din nou României rezultate extraordinare, iar asta mă face să fiu mândră de tot ce am construit împreună. Am demonstrat că se poate!”.

Vezi și:   Românii încearcă să cucerească lumea! Azi încep Campionatele Mondiale de canotaj

Credit foto: facebook.com/WorldRowing

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...