Juniorii români, cei mai buni din Europa la canotaj: 7 medalii de aur

Juniorii români sunt cei mai buni din Europa la canotaj! 10 medalii, dintre care 7 de aur și 3 de argint, au cucerit micii tricolori la Campionatele Europene de la Kruszwica (Polonia).

10 medalii

Astfel, România, care a înscris în concurs 11 echipaje și 39 de sportivi, a ocupat locul 1 în clasamentul pe națiuni după numărul de medalii de aur câștigate.

Primul titlu european a fost obținut în proba de patru rame masculin cu cârmaci (JM4+) de echipajul compus din Alexandru-Mihai Ilie, Daniel Vasile Chitic, David Costel Chitic, Aurelian Marian Vărgău și Ștefania-Jakril Baicusi.

Cea de-a doua medalie de aur a fost adusă în proba de dublu rame masculin (JM2-) de Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu.

A urmat finala probei de dublu rame feminin (JW2-), câștigată de Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu, cu timpul de 07:31.67.

A patra medalie de aur pentru România a fost adjudecată în finala probei de patru rame feminin (JW4-), prin echipajul compus din Stejara Marinică Petruța Ionela Olariu, Adina Alexandra Florea, Ionela Elena Scutaru și Bianca Elena Drăghici (foto jos).

Un nou titlu, al cincilea la număr pentru România, a fost obținut de Bianca Camelia Ifteni în proba de schif simplu feminin (JW1x).

Echipajul compus din Gavril Dumbravă, Andrei Perdei, Robert Ioan Murariu, Florinel Gabriel Ureche, Ivan Petcovici, Stefănuț Airinei, Samuel Moldovan, Sebastian Claudiu Văcaru și Ștefania-Jakril Băicuși a obținut a șasea medalie de aur în proba de 8+1 masculin (JM8+) – foto mare.

Ultima medalie de aur a fost câștigată de sportivele Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Iuliana Irina Cantoriu, Denisa Ancuța Nicolaie, Stejara Marinica Petruța Ionela Olariu, Gabriela Tivodariu, Iulica Maria Ursu, Bianca Elena Draghici și Irina Lucia Andreea Despa din barca de 8+1 feminin (JW8+).

Vezi și:   FCSB, reconstruită din temelii în ultimii doi ani!

Trei medalii de argint

Medalii de argint am obţinut la patru plus unu rame feminin (Sava Elena Danci, Ana Maria Bumbuc, Teodora Lehaci, Elena Maria Toma şi Irina Lucia Andreea Despa), patru rame masculin (Sebastian Vasile Osoianu, Daniel Roman, Darius Florin Simion şi Răzvan Marian Simerea) şi la dublu vâsle feminin (Sonia Teodora Biţă şi Denisa Mihaela Vasilică).

Singura finală în care România nu a obţinut o medalie a fost cea de patru vâsle feminin, în care echipajul compus din Marina Ariana Balint, Ioana Gabriela Cristescu, Francesca Iulia Stejar şi Angela Gabriela Cazacu s-a clasat pe locul al şaselea.

În clasamentul pe medalii, România (7-3-0) a fost urmată de Italia (4-5-1) şi de Grecia (3-1-0).

La Campionatele Europene de juniori din Franţa 2023, canotorii români au obţinut două medalii de aur şi trei medalii de argint, ţara noastră ocupând locul al doilea pe naţiuni.

Sursa foto: Federația Română de Canotaj (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...