16 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris! Ce obiectiv!

16 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris! Acesta este obiectivul delegației României. 13 din cele 26 de federaţii sportive naţionale prezente la Forumul Internaţional „Excelenţa în Sport”, organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, anunță că vor cel puțin o medalie la JO 2024.

16 medalii

Dintre federațiile participante la eveniment, cele mai multe medalii, trei, dintre care una de aur, și-a propus FR Canotaj.

De asemenea, gimnastica artistică urmărește să obțină la JO 2024 două medalii, în timp ce federațiile de atletism, box, ciclism, haltere, handbal, judo, kaiac-canoe, natație, scrimă, tenis de masă și tir sportiv, vor câte o medalie.

„Am investit transparent în oamenii şi în federaţiile care şi-au propus să ajungă în vârf, şi-au urmărit obiectivele şi au făcut totul pentru a şi le îndeplini. Vom continua să facem acelaşi lucru pentru a fi mai puternici, pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

„Pentru a da încredere tuturor celor care vor să facă performanţă, este obligatoriu să acceptăm că trebuie să ne adaptăm, să fim la curent cu tot ceea ce e nou şi mai ales să ne propunem obiective realiste. Doar cei puternici, cei realişti, ajung până în vârf!”, a adăugat Mihai Covaliu.

România a obținut 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Georgeta Andrunache a prezentat raportul Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanţă, menționând că România a câștigat 10 medalii la Campionatele Mondiale din 2022 (6 de aur, 1 argint şi 3 de bronz).

„Este cel mai bun an postolimpic după 2001 şi am obținut cele mai multe medalii de aur după 2007. Cu toate acestea, ascultând obiectivele federaţiilor, 16 medalii şi un număr de 180 de sportivi posibili calificaţi la JO Paris 2024, cerem realism. Noi vom estima şansele la medalii după Campionatele Mondiale din 2023″, a afirmat Georgeta Andrunache.

Vezi și:   Weekend prolific pentru fotbaliștii și antrenorii români din străinătate

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din Japonia, care s-au disputat din cauza pandemiei de COVID-19 în 2021, România a obţinut patru medalii: una de aur, la canotaj (dublu vâsle feminin) şi trei de argint – una la scrimă (spadă feminin) și două la canotaj (dublu rame masculin şi patru rame masculin).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...