Valentin Popescu: „Marii sportivi ai României vin la Gala Trofeelor Alexandrion”

Valentin Popescu (42 de ani), specialist în marketing sportiv, este organizatorul unuia dintre cele mai importante evenimente din sportul românesc, care reunește marii performeri ai României, în activitate sau retrași. Ediția a 7-a a Galei va avea loc pe 31 martie, cu invitați de marcă.

Au fost câteva rezultate remarcabile ale sportivilor români în 2021. Puține, dar bune și acestea. Ce personalități vom vedea la Gala trofeelor Alexandrion?

În pimul rând, trebuie să spun că ediția a 7-a a Galei are loc un pic mai târziu decât de obicei – în mod normal o organizam în februarie -, pentru că am așteptat ridicarea restricțiilor antiCovid. Vor veni marii sportivi ai României, printre care Elisabeta Lipă – canotajul a avut niște rezultate extraordinare anul trecut, Ana Maria Brânză – unul dintre sportivii premiați. Cam știți care sunt premiații, pentru că voi ați votat, cei din presa sportivă. Nici reprezentanții natației nu vor lipsi de pe scenă. Toți performerii anului 2021 vor primi premii din partea Fundației Alexandrion.

Premii în bani…

Da, dar în afară de bani, o componentă foarte importantă a Galei este reprezentată de întâlnirea dintre oamenii din sportul românesc. E o sărbătoare pentru toți, de la gimnastică până la tir cu arcul. Toate disciplinele sportive sunt invitate, toate federațiile, chiar și Federația Română de Sport Columbofil. 

Cât sunt premiile totale?

Sunt 15 premii și vreo 30.000 de euro în total. 

Valentin Popescu: „Vor fi 400-500 de invitați la evenimentul din acest an”

Câți oameni vin la Gală?

Luni am trimis primele 300 de invitații și mare parte mi-au confirmat. Vor fi în total cam 450-500 de oameni la eveniment. Am avut surpriza plăcută la precedentele ediții să vină cam toți cei pe care i-am invitat. La ediția a 4-a, de exemplu, am trimis 400 de invitații, iar în sală au fost cam 385 de oameni. Din păcate, la ediția cu numărul 6, nu am putut face cu spectatori, pentru că eram în plină pandemie anul trecut. Și de aceea am și așteptat un pic anul ăsta și nu am făcut-o în februarie, ca să ne putem aduna din nou fizic. 

Ne poți spune numele celor care vor fi premiați?

Aș vrea să păstrez un pic suspansul. Pot spune că vom avea din nou „Premiul Speranța” și „Premiul special”, iar acesta din urmă va fi primit de un sportiv din fotbalul pentru nevăzători. Un om care dă un exemplu că poți face sport și atunci când ai probleme importante. 

David Popovici, printre laureați

Apropo de Premiul Speranța, David Popovici a primit această distincție în 2020, când avea 15 ani. Bănuiesc că va fi acum printre sportivii deja consacrați…

Vezi și:   Demisia, Gigi Becali!

Cu siguranță va fi printre premianți. Am observat că el nu prea merge la evenimente, se ferește, dar noi avem deja confirmarea lui ca prezență fizică pe scena Galei. E un semn de apreciere atât al nostru față de el, cât și al lui față de noi. Ne-am descoperit reciproc și ne respectăm reciproc. David e și un mare caracter, iar asta îl va ajuta mult în ceea ce va urma. Cu siguranță va avea rezultate din ce în ce mai bune. 

Gala este transmisă la tv?

Da, gala va avea loc joi, 31 martie, și va fi transmisă sâmbătă, în prime time. Avem mai multe oferte de la mai multe televiziuni, o vom alege pe cea care ne favorizează cel mai mult. Și vor fi și știri la alte televiziuni, pentru că toate participă la acest eveniment.

A cui a fost ideea inițială a acestei Gale?

A fost dorința președintelui și fondatorului Nawaf Salameh, ideea lui, pe care eu am pus-o în practică. 

A avut amploare din prima sau a început mai ușor?

Prima ediție a fost de o amploare mai mică, pentru că am avut tot felul de consultanți, care mai degrabă nu m-au ajutat. Apoi, președintele și-a dat seama că eu pot s-o fac mai bine și mi-a dat mână liberă. De la a doua ediție, evenimentul a fost grandios. 

Valentin Popescu: „Lecție de marketing – inovăm an de an”

Te-ai gândit din prima că va avea continuitate?

Da, mi-am dat seama de asta pentru că venea pe o zonă virgină, nu prea se mai întâmplase ceva similar. Eu aveam experiența galelor de la gsp tv sau de la Gazeta sporturilor. N-a fost întâmplătoare sosirea mea la Alexandrion, aveam un istoric în spate pe acest domeniu. Nu erau prea multe gale, ne-am dat seama că există un mare potențial să comunici pe sport. De aceea m-a și angajat președintele companiei, de aceea a și făcut un departament de marketing sportiv. Și eu am crescut o dată cu gala, ca și experiență, este un produs care mă ajută și pe mine ca angajat, ca om de sport, de marketing sportiv.

Vezi și:   Lotul României pentru CM 2022: 21 de fotbaliști pe care putem conta

Cum ați dezvoltat Gala?

Am inovat la fiecare ediție, am adus plus valoare. La început, erau doar cele 10 premii pentru sportivii performanți în anul precedent, apoi au apărut premiile Speranța, premiile pentru întreaga carieră, premiile speciale. Este o lecție de marketing care mi-a fost predată de mai mulți profesori, că trebuie să inovezi tot timpul.

Anul acesta, cu ce inovații veniți?

Anul acesta e bucuria de a readuce publicul. Și avem niște surprize, pe care vreau să le vedeți acolo, la fața locului. Și chestiunile tehnice contează, e important și dacă scena arată într-un alt fel, dacă prezentatorii sunt doi, trei sau unul. 

Cine prezintă gala?

Radu Naum. Este un personaj care ajută foarte mult, se și asociază cu Gala. Oamenii din sport care au un background solid te pot ajuta să prezinți mult mai ușor un astfel de eveniment. La prima ediție, nu a fost un jurnalist de sport, ci un foarte bun realizator de emisiuni culturale (n.r. – Cătălin Ștefănescu). Nu pot spune că a fost cea mai fericită alegere, deși a prezentat foarte bine, dar e altceva când prezentatorul e familiarizat cu sportul. 

Moment emoționant organizat de Petrolul

A revenit publicul pe stadioane. A organizat vreun club ceva pentru fani?

La Petrolul a fost un moment emoționant, cu o grupă de juniori de la Lvov, din Ucraina, care a rămas blocată în România. Cei de la Petrolul le-au asigurat copiilor tot ce au avut nevoie, i-au adus la meci, noi le-am oferit mingi. Tot stadionul a scandat „Slava Ucraina”, un moment preluat de multe site-uri și televiziuni. Astfel de acțiuni sunt emoționante și ajută și echipa să-și facă o imagine bună. Și mai este un moment, organizat de CS Universitatea Craiova. La intrarea jucătorilor pe teren, a mingilor. Cele două mascote, Lionelu și Simba, au împărțit mult mai multe mingi de la Fundația Alexandrion și au bucurat mai mulți oameni.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...