Cei mai buni sportivi din România, premiați la Gala Trofeelor Alexandrion

Cei mai buni sportivi ai României în 2021 au fost premiați la finalul acestei săptămâni la ediția a 7-a a Galei Trofeelor Alexandrion. La evenimentul care a avut loc la Clubul Diplomaților din București au participat aproape 500 de oameni din lumea sportului românesc. 

cei mai buni sportivi
FOTO: Răzvan Păsărică / SPORTPICTURES

Gala a fost amânată pentru sfârșitul lunii martie, deși trebuia să aibă loc în februarie, pentru a ieși din perioada de restricții cauzate de pandemie.

Dintre sportivii laureați, nu aveau cum să lipsească Ancuța Bodnar și Simona Radiș (canotaj), singurele medaliatele cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, disputate în 2021, dar și marea speranță a sportului românesc, înotătorul David Popovici.

Pe lângă cele 10 trofee pentru cei mai buni sportivi ai anului trecut, au mai fost acordate premii Speranța (pentru copii cu potențial de performanță), Premiul pentru întreaga carieră și un Trofeu Special.

În afară de trofee și diplome, laureații au primit și premii în bani, suma totală pe care a oferit-o Fundația Alexandrion fiind de peste 30.000 de euro.

Câştigătorii Trofeelor Alexandrion 2021

Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Radiș (canotaj)- campioane olimpice și campioane europene la dublu vâsle, canotaj;

Ana Maria Brânză-Popescu (scrimă) – argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea mai bună spadasină a lumii în 2021;

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă (canotaj) – argint la dublu rame la JO;

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari (canotaj) – argint la 4 rame la JO;

Robert Glință (înot) – medalie de aur în proba de 100 metri spate la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, argint la 100 m spate și bronz la 50 m spate la Campionatul European în bazin scurt;

Vezi și:   Stabilitate: CFR Cluj i-a oferit noului antrenor un contract pe 5 meciuri și jumătate!

Vlăduț Simionescu (judo) – argint la Abu Dhabi Grand Slam și argint la Judo Grand Prix Zagreb, categoria 100+;

Alex Bologa (judo) – medalie de bronz la Jocurile Paralimpice, categoria 60 kg;

David Popovici (înot) – 3 medalii de aur la Europenele de juniori de la Roma, aur la 200 m liber la Campionatul European de seniori în bazin scurt;

Marcel Manea (culturism) – campion mondial;

Eduard Novak (ciclism) – medalie de argint la Jocurile Paralimpice, proba de urmărire individuală 4000 m;

Trofeele Speranța

Andreea  Costache, 12 ani (badminton);

Mara Gae, 16 ani (tenis de câmp);

Bianca Costea, 17 ani (natație).

Trofeu pentru întreaga carieră

Larisa Iordache (gimnastică)

Trofeu special

Florin Kovacs, căpitanul echipei naționale de fotbal a nevăzătorilor.

FOTO: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

„Sunt foarte fericit că am putut aduna atât de multe personalități din lumea sportului la Gala noastră și sunt convins că vom fi împreună și la ediția cu numărul 8, și la ediția cu numărul 15 și chiar mai departe”, a declarat Valentin Popescu, directorul de marketing și publicitate al Alexandrion Group.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...