Jocurile Paralimpice sau despre cum un om îşi poate învinge demonii

Sally Wood-Lamont, preşedinta Comitetului Paralimpic Român, a răspuns la câteva întrebări pentru SPORTescu în legătură cu Jocurile Paralimpice care se vor desfăşura în perioada 7-18 septembrie, la Rio de Janeiro.

Mihaela-Caluser-si-Sally-Wood-Lamont-e1464259276167
Credit foto: transilvaniareporter.ro

Care sunt aşteptările dumneavoastră pentru această ediţie a Jocurilor Paralimpice?

Cel puţin două medalii şi rezultate personale maxime pentru toţi sportivii.

Este cunoscut faptul că sprijiniţi persoanele cu diverse probleme de sănătate şi le încurajaţi să facă sport. Ce v-a determinat să vă implicaţi în astfel de proiecte?

Am convingerea că, pentru persoanele cu dizabilităţi, sportul este cea mai bună modalitate de integrare socială – nu doar îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, ci creează motivaţie, autoîncredere şi stimă de sine în tot ceea ce fac. Le dă posibilitatea să ducă o viaţă normală, deplin integrată în societate.

Ce credeţi că îl poate mobiliza pe un om cu astfel de probleme să se dedice sportului?

Exact ceea ce-i mobilizează şi pe cei fără dizabilităţi: mulţi iubesc sportul şi o fac cu mare plăcere. E un sentiment extraordinar să faci mişcare şi să aparţii unei echipe, îţi faci prieteni, te menţii în formă şi, mai ales, ai o satisfacţie enormă când reuşeşti performanţa şi vezi că faci progrese.

Credeţi că munca şi determinarea acestor sportivi poate reprezenta un impuls pentru persoanele care se află în situaţii asemănătoare şi îşi doresc să înceapă să practice un sport?

Absolut! Faptul că văd la alţii ca ei că se poate, îi ajută să-şi învingă demonii, teama de eşec, de ridicol, de expunerea dizabilităţii în public, le dă putere şi încredere.

Cât de mult v-a influenţat viaţa faptul că aveţi contact zi de zi cu oameni care sunt adevăraţi luptători, care trec peste toate obstacolele şi reuşesc să facă performanţă?

E o mare bucurie să vezi cum vieţile lor se transformă în bine, că se maturizează, că sunt acceptaţi ca performeri, că dobândesc încredere şi mândrie în tot ceea ce fac.

România participă la Jocurile Paralimpice din acest an cu cel mai numeros lot de până acum. Credeţi că pe viitor ne vom putea bucura de participarea a şi mai multor sportivi la această competiţie?

Sigur! 5 la Londra, 12 la Rio şi sper pentru Tokyo peste 15.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...