Jocurile Paralimpice – voinţă, luptă, sacrificiu

Rio va găzdui Jocurile Paralimpice în perioada 7-18 septembrie. SPORTescu vă prezintă câteva detalii despre cei 12 sportivi care ne vor reprezenta la această competiţie.

f ComitetulNationalParalimpicRomania
Credit foto: www.facebook.com/ ComitetulNationalParalimpicRomania

Jocurile Olimpice s-au terminat, dar Rio de Janeiro continuă să fie oraşul unde sportul, performanţa şi emoţiile îşi dau întâlnire.

Mihaela Lulea – paracanoe, 32 de ani

Timişoreanca Mihaela Lulea ne va reprezenta la Rio la proba de paracanoe. Într-un interviu acordat site-ului sporttim.ro, Mihaela a dezvăluit că a rămas fără un picior la vârsta de 12 ani, după ce a fost muşcată de un urs.  Pentru ea, sportul reprezintă un refugiu, dar şi o mare pasiune.

În copilărie a făcut handbal, apoi a cochetat şi cu tenisul de masă. Anul trecut, Mihaela s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de kaiac-canoe din Italia.

Şerban Iulian – paracanoe, 30 de ani

Conform nauticamagazine.ro, Şerban Iulian a rămas fără piciorul drept la vârsta de 21 de ani, în urma unui accident de tren. Iubeşte sportul încă din copilărie, iar acum se poate lăuda cu patru titluri de campion mondial la paracanoe.

Florentina Hriscu – aruncarea discului, 38 de ani

Florentina este prima femeie din România calificată la Jocurile Paralimpice la atletism, după cum scrie voceatransilvaniei.ro. Ea a fost pe poziţia secundă atât la Openul Croaţiei 2016, cât şi la Openul Italiei 2016.

Naomi şi Samuel Ciorap – înot, 20, respectiv 22 de ani

Naomi şi Samuel sunt doi fraţi cu deficienţe de vedere. După cum putem afla dintr-un articol apărut pe olympusdairy.ro, Noami a reprezentat România şi la Jocurile de la Londra, în timp ce pentru fratele său aceasta va fi prima experienţă de acest gen.

Florin Cojoc – săritura în înălţime şi săritura în lungime, 36 de ani

londra.mae.ro
Credit foto: londra.mae.ro

Conform site-ului olympusdairy.ro, Florin Cojoc (foto, aici la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012) a rămas fără antebraţul stâng la 12 ani, când, în încercarea de a nu cădea de pe un stâlp pe care se urcase, s-a agăţat de un cablu de înaltă tensiune.
Atletismul nu este singurul sport care îl fascinează: fotbalul are un loc special în inima sa. A jucat fotbal timp de aproximativ 10 ani, iar acum este antrenor la o echipă de juniori.

Eduard Novak – ciclism, 40 de ani

Potrivit stirileprotv.ro, Eduard avea rezultate incredibile ca patinator, însă a fost nevoit să renunţe la acest sport după ce a rămas fără laba piciorului drept în urma unui accident de maşină. Eduard are în palmares o medalie de aur şi una de bronz obţinute în 2012, la Paralimpiada de la Londra, dar şi un bronz primit în 2008, la Beijing.

Olah Attila – ciclism, 27 de ani

Atilla are piciorul stâng mai scurt decât pe cel drept, după cum mărturiseşte într-un material publicat pe stiri.covasnamedia.ro. Sportivul iubeşte fotbalul şi a fost încurajat de Eduard Novak să practice ciclism. Cei doi au acum ocazia de a participa împreună la competiţia de gală din Brazilia.

Alex Bologa – judo, 20 de ani

Alex este un tânăr nevăzător care practică judo, iar în trecut a făcut şi înot. Anul acesta a reuşit o performanţă uimitoare, câştigând aurul la Grand Prix-ul din Marea Britanie (conform site-ului Federaţiei Române de Judo).

Bobi Simion – tenis de masă, 35 de ani

image
Credit foto: www.imagebam.com

După cum scrie site-ul ziaruldecluj.ro, Bobi Simion (foto) s-a născut cu o malformaţie a membrelor şi a crescut într-un orfelinat. De tenis de masă s-a apucat întâmplător, mai mult atras de posibilitatea de a zbura cu avionul la competiţiile organizate în alte ţări.

Dacian Makszin – tenis de masă, 36 de ani

Dacian este în scaun cu rotile din cauza unui vaccin pe care medicii i l-au facut când avea un an (conform gsp.ro). El are o familie frumoasă şi a fost portdrapelul României la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Octavian Ilina – înot, 38 de ani

Conform site-ului prostemcell.ro, Octavian a rămas în scaun cu rotile încă din timpul facultăţii, în urma unei sărituri în apă. Este absolvent de Drept şi a înfiinţat o asociaţie care ajută persoanele cu dizabilităţi.

Bradly Snyder, înotător american medaliat la Jocurile Paralimpice de la Londra cu două medalii de aur şi una de argint, a dat o definiţie foarte frumoasă a competiţiei rezervate persoanelor cu handicap: „Jocurile Olimpice îţi arată de ce este capabil corpul omenesc. Jocurile Paralimpice îţi arată de ce este capabil sufletul omenesc.”

Este impresionant tot ceea ce fac aceşti oameni, este incredibil cum reuşesc să treacă peste problemele lor şi să obţină rezultate la care multe persoane perfect sănătoase nici nu ar îndrăzni să viseze. Indiferent de ceea ce se va întâmpla la Rio, ei sunt nişte campioni, iar noi avem obligaţia de a le aprecia spiritul de sacrificiu, puterea de luptă şi pasiunea pentru sport.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...