Lotul paralimpic – atmosferă frumoasă la Rio înainte de startul competiţiei

Lotul paralimpic al României participant la Jocurile Paralimpice din Brazilia, format din 12 sportivi, s-a acomodat cu viaţa din satul paralimpic şi aşteaptă cu emoţii ceremonia oficială de deschidere, de azi, după care va intra în lupta pentru podium.

f ComitetulNationalParalimpicRomania
Credit foto: www.facebook.com / Comitetul Național Paralimpic România

Pe 4 septembrie, sportivii noştri au asistat la ceremonia de recepţie din Piaţa Satului Paralimpic. Acolo „au fost întâmpinaţi de dansatori tribali înscenând o alegorie a pădurii tropicale braziliene”, după cum se specifică într-o postare de pe pagina de Facebook a Comitetului Naţional Paralimpic.

„Fiecare echipă participantă a urmat protocolul de prezentare a preşedintelui delegaţiei, urmat de schimbul de cadouri simbolice şi de ridicarea steagului ţării în acordurile imnului naţional. Spectacolul a continuat apoi în ritmuri tribale şi de samba, o atmosferă exuberantă tipic carioca, toţi dansatorii urând mult succes sportivilor.”

Despre ambianţa de la Rio aflăm şi de pe pagina de Facebook a lui Eduard Novak. Ciclistul care are în palmares trei medalii paralimpice, dintre care una de aur, a dezvăluit că, după un zbor lung şi obositor de 24 de ore, lotul a vizitat satul paralimpic şi a efectuat primele antrenamente.

f Eduard Carol Novak
Credit foto: www.facebook.com / Eduard Carol Novak

Într-un mesaj publicat IERI, Novak ne-a oferit câteva informaţii despre competiţia care urmează să aibă loc la poalele Muntelui Corcovado: „Jocurile Paralimpice sunt evenimente de elită pentru sportivi. În mod clar, acestea evidenţiază realizările sportive ale participanţilor, şi nu dizabilităţile lor. Mişcarea a crescut dramatic de la începuturile ei, numărul de sportivi participanţi la Jocurile Paralimpice de vară a crescut de la 400 la Roma în 1960, la 4.250 la Londra 2012.”

De asemenea, ciclistul a amintit şi câteva detalii despre începuturile acestei competiţii: „Primele competiții sportive paralimpice au avut loc pentru sportivii în fotolii rulante în anul 1948, paralel cu Jocurile Olimpice. După 1960, Jocurile Paralimpice au fost organizate in mod regulat, începând din anul 1992, ele desfășurându-se la trei săptămâni după Jocurile Olimpice de vară, în același loc ca acestea.”

Eduard Novak a enumerat şi sportivii care fac parte din lotul României. Detalii despre ei puteţi găsi în precedentul nostru articol despre acest subiect.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...