Le-a închis gura: ministrul sportului a trăit o săptămână cu numai 2 lei!

Le-a închis gura celor care nu credeau că se poate mânca bine cu 25 de lei pe zi: ministrul sportului a trăit o săptămână cu numai 2 lei! Ioana Bran a pus un pariu cu un consilier înrolat în secret în mișcarea #Rezist și a câștigat. Potrivit unei Ordonanțe de Urgență, sportivii vor primi 50 ml de palincă la masa de prânz.

„Eu nu spun că situaţia e una uşoară, spun doar că şi sportivii au nevoie de o dietă, în funcţie de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul chiar. Din cunoştinţele mele, ei trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puţin şi modul cum s-au obişnuit pe partea de antrenament”, a răspuns Ioana Bran, ministrul sportului, întrebată de un jurnalist ce părere are despre faptul că un sportiv din lotul național de canotaj are o diurnă zilnică de doar 25 de lei.

Episodul se petrecea pe 1 august, iar de atunci săraca „sexy-milionară” a fost victima ironiilor oamenilor de sport și nu numai. Se spune că au râs și curcile de ea. Fata patronului rafinăriilor de palincă Bran le-a închis, însă, gura tuturor haterilor, demonstrând că poate trăi o săptămână întreagă cu 2 lei, nu cu 175, sumă primită în 7 zile de chiaburii de sportivi.

În dimineața de după declarația cu pricina, un consilier al doamnei Bran, înrolat în secret în #Rezist, nu a mai rezistat și și-a dat jos pantalonii în fața ministrului, arătându-i bermudele imprimate cu hashtag-uri. Bărbatul a scos apoi din rucsac un braț de plăcuțe de înmatriculare, pe care le-a revărsat pe biroul șefei. Citiți în continuare, pentru că e tare!

Tăticul a rezolvat problema

În loc să îl dea afară pe soroșist, Ioana Bran i-a propus un pariu. A povestit chiar ministrul, pentru un site de știri neverificate: „I-am spus că pot trăi o săptămână cu numai 2 lei și i-am demonstrat că știu ce vorbesc. Trebuie să te obișnuiești să îți drămuiești banii. Am învățat să fiu atentă la cheltuieli când eram secretar la Camera Deputaților și primeam 19.500 de lei pe lună, dar nu îmi ajungeau banii de la un salariu la altul. Mă împrumutam de la femeia de serviciu, cu care eram în relații foarte bune. Sărut mâna, tanti Cici!… Da… Cum spuneam: cât ai, atâta cheltui. Eu aveam la dispoziție 2 lei și m-am descurcat”, a dezvăluit, cu timiditate, ministra.

le-a închis
Credit foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Ioana Stan, mă scuzați – Bran, a explicat cum a reușit această performanță. Chiar nu i-a fost greu deloc: „L-am sunat pe tata și mi-a trimis un tir cu cele strict necesare: apă, pâine, cafea, ciocolată, rimel, pastă de dinți, ouă de ciocolată cu surprize, profiterol, 3 kilograme de mușchi de mânzat, niște fructe de mare, lămâi, șampanie, niște caviar, ficat de gâscă. Am dat cei 2 lei șoferului de tir, ca să-și ia un bax de bere și ceva de mâncare, pentru că fusese un drum lung”.

Gura! Ministrul are treabă!

„Știu și eu cum e să faci sport. Odată am alergat după un yacht și mi-a rămas tocul în grilajul unui canal. Am stat trei ore până a venit cineva să mă descarcereze”, a continuat ministrul, care este considerat unul dintre mințile luminate ale actualului guvern. De altfel, în timp ce vorbea pentru sursa amintită, Ioana Bran ar fi primit un SMS de la premierul Dăncilă, care dorea să știe în ce județ este orașul Diaspora.

Singurul lucru pe care și-l reproșează ministrul este absența de la întâlnirea care ar fi putut să împiedice greva generală în care au intrat angajații din sportul românesc: „Îmi pare rău că nu am mers, dar a trebuit să mă duc să îmi fac unghiile. Salonul pe care îl frecventez e foarte căutat și mai prindeam loc abia în mandatul următor dacă ratam programarea”.

Pentru a mai atenua din nemulțumirea sportivilor, ministrul sportului s-a oferit să le suplimenteze masa de prânz cu câte 50 ml de pălincă de cea mai bună calitate. Suplimentul va fi oferit după ce va intra în vigoare Ordonanța de Urgență dată în acest sens, Guvernul cumpărând palinca la un preț promoțional de 3000 de lei/litru.

  • Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...