Știrile zilei: în genunchi în fața Nadiei Comăneci, mergem și noi la Mondiale, lipsa de curaj a lui Vassaras

Cele mai importante știri ale zilei sunt cu Zeița Nadia Comăneci, cu România la Campionatul Mondial de fotbal și cu războiul comunicatelor dintre Cristi Balaj și Kyros Vassaras.

Nadia Comaneci.
Credit foto: sportpictures.eu

Plecăciuni pentru Nadia. Cea mai importantă informație a zilei mi s-a părut a fi cea din Prosport care o are în prim plan pe Nadia Comăneci. Celebra actriță americană Sarah Jessika Parker a îngenuncheat în fața româncei la Gala decernării Globurilor de Aur, ca semn de recunoștință a valorii și a talentului excepțional al fostei campioane olimpice, prima gimnastă care a atins perfecțiunea și a primit întâia notă de 10.

Acuma, mă întreb și eu ca un novice, nu o puteam atrage pe Nadia atâția ani mai aproape de gimnastica românească? Și chiar oferindu-i bani mulți. Pentru că merită.

Mergem și noi la Mondiale? O decizie FIFA luată azi, care ar trebui să ne bucure, este mărirea numărului de echipe care vor fi prezente la un turneu final de Campionat Mondial, de la 32 la 48, începând cu ediția din 2026.

E drept că numărul locurilor destinate continentului nostru s-a mărit numai cu trei, dar e un plus și va fi mai ușor, teoretic, să ajungem la un Mondial. Atenție, nu am mai fost din 1998! Mai sperăm la 2018, dar șansele sunt mici, și apoi la 2022.

Senzația este însă că turneele astea finale se diluează tot mai mult, dar există contraargumentele că au apărut noi state, care s-au afiliat la FIFA, și că e nevoie de cât mai mulți turiști, adică oameni care cotizează la bunăstarea forului mondial.

Ca să n-o mai lungim, vrem și noi la Mondiale!

Vezi și:   Patru motive pentru care nu ai voie să ratezi semifinalele Ligii Campionilor

Argumente penibile ale lui Vassaras. Continuă războiul declarațiilor și al comunicatelor între fostul arbitru Crsitian Balaj și actualul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras.

Acesta din urmă a explicat de ce nu i-a propus lui Balaj o prelungire a carierei în arbitraj, aducând argumente legale. Oriunde în lume, domnule Vassaras, există și excepții.

Valorile trebuie respectate și păstrate, ofertate și rugate. Aveam nevoie în fotbalul românesc de arbitrul Cristi Balaj, ați fost informat de doleanțele acestuia, dar nu ați mișcat niciun deget. Mai bine lăsați-o așa, că v-ați afundat în penibil.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...