Povestea campioanelor olimpice: Aurul are gustul fericirii

Se pare că aurul are gustul fericirii. Vă spunem acum povestea din spatele succesului spadasinelor Ana-Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu, care au devenit ieri campioane olimpice la Rio.

frcscrima.ro
foto: www.frcscrima.ro

Noaptea de 11 august a fost una memorabilă pentru delegaţia Romȃniei de la Rio, pentru echipa de spadă, dar și pentru noi, cei care iubim sportul și ne dorim ca ţara noastră să aibă un cuvȃnt de spus ȋn acest domeniu.

După șase zile ȋn care s-au irosit numeroase șanse la medalii, deja ȋncepusem să ne pierdem speranţa. Iată totuși că echipa de scrimă a reușit să rupă blestemul. Fetele noastre au ȋnvins China în finală (44- 38), care era favorită măcar din postura de campioană mondială en-titre.

Am așteptat mult ca Romȃnia să urce pe podium ȋn Brazilia, dar acum, după ce am văzut aurul, parcă așteptarea a meritat.

SPORTescu vă propune să aflăm ȋmpreună povestea din spatele succesului fetelor, să descoperim cum sunt ele ȋn afara domeniului care le-a consacrat.

Loredana, celulele stem, aplicația de mobil și colierele

Ȋncepem cu Loredana Dinu. Ȋn vȃrstă de 31 de ani, este absolventă a două facultăţi: cea de Educaţie Fizică și Sport și cea de Comunicare și Relaţii Publice. După dezamăgirea de la Jocurile Olimpice de la Londra, cȃnd echipa Romȃniei a fost eliminată ȋn sferturi de Coreea de Sud, Loredana a hotărȃt că este timpul să ia o pauză.

A stat doi ani departe de scrimă. Ȋn tot acest timp, a lucrat pentru o firmă care se ocupă cu promovarea donării de celule stem, după cum ea ȋnsăși mărturisește ȋntr-un interviu apărut pe lead.ro.

De pe prosport.ro aflăm că Loredana, soţul său și doi prieteni de-ai lor au creat o aplicaţie pentru mobile ce are scopul de a-i ajuta pe oameni să economisească bani. Spadasina dă dovadă de inventivitate și cȃnd vine vorba de domeniul hand-made, căci obișnuiește să ȋși facă singură colierele!

Ȋntoarcerea ei ȋn sport a fost grea, dar a dus la performanţa Romȃniei de la Jocurile Olimpice. Bucuria de a ieși pe primul loc a fost imensă. „Aurul e unul singur, are gustul fericirii, pentru că mi se ȋncununează toată munca din acești ani și mi se confirmă că am luat cele mai bune decizii ȋn ceea ce privește scrima”, a declarat Loredana după succesul de joi noapte.

Simona mămica merge pe role și a vrut să fie gimnastă!

Simona Gherman este o altă sportivă care, după ceea ce s-a ȋntȃmplat ȋn 2012 la Londra, a hotărȃt să se retragă pentru un timp. Cȃt a stat departe de planșă, a dat naștere unei fetiţe. A revenit ȋn 2014 ȋn sala de antrenament.

Dintr-un material publicat de cei de la sport.ro aflăm că Simona a vrut ȋn copilărie să facă gimnastică. S-a dus la 9 ani să vorbească cu o antrenoare, ȋnsă i s-a spus că e prea tȃrziu să ȋnceapă să practice acest sport. Așa că s-a apucat de scrimă. Tot pentru sport.ro a declarat că ȋi place să meargă pe role, să joace cărţi și să citească.

Ana-Maria s-a mutat singură în Craiova, la 13 ani, pentru scrimă!

Ana-Maria Popescu are 31 de ani și a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică. Ȋn copilărie a făcut tenis, după cum mărturisește ȋntr-un interviu publicat pe  adevarul.ro. Dar nu i-a plăcut, așa că a ales scrima.

La vȃrsta de 13 ani, a trebuit să se mute singură ȋn Craiova pentru a putea să se antreneze la Centrul Olimpic de spadă. Soţul spadasinei este tot sportiv: practică polo.

Simona Pop a făcut Contabilitate și iubește teatrul

Simona Pop este născută ȋn Satu Mare și a făcut Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune. Ȋntr-un interviu acordat site-ului satmareanul.net, Simona a dezvăluit că și fraţii săi mai mari au practicat scrimă și că obișnuia să meargă ȋn sală la antrenamentele lor cȃnd era mică.

Simona este căsătorită cu un om care ȋi ȋmpărtășește pasiunea pentru sport: soţul său este tot spadasin. Proaspetei campioane olimpice ȋi place să meargă la teatru, la film, să citească și să petreacă timp cu cei apropiaţi.

Ele sunt fetele care i-au adus Romȃniei prima medalie la Rio. Sperăm că succesul lor va reprezenta un imbold pentru ceilalţi sportivi rămași ȋn luptă și că pe podium vor urca de acum din ce ȋn ce mai mulţi romȃni.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...