Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, laureată a Galei Trofeelor Alexandrion: «Ca să ajungi aici, trebuie să-ţi ȋndeplineşti obiectivele sportive»

Ana Maria Brânză a fost premiată la începutul anului la Gala Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală sportivă din România. Aici, cei mai buni sportivi români primesc recunoașterea și respectul cuvenite pentru sacrificiul și eforturile depuse de-a lungul carierei.

Fundația Alexandrion este aproape de campionii sportului românesc și aduce mereu in atenția iubitorilor de sport performanțele impresionante obținute de sportivii de calitate pe care îi are România.

Astăzi vorbim despre o sportivă care urcă an de an pe scena Galei Trofeelor Alexandrion. Ana Maria Brânză este o talentată, serioasă și cunoscută la nivel mondial datorită rezultatelor excelente obținute pe plan internațional.

Ana Maria Brânză, aur olimpic cu echipa României

Ana s-a născut la București, are 35 de ani și practică scrima de performanță de 21 de ani. Încă nu si-a pierdut entuziasmul şi energia cu care pășea pentru prima dată în sala de competiții. Ambiția și hotărârea de care dispune au ajutat-o să devină în fiecare an din ce în ce mai bună, cucerind titluri europene, mondiale şi olimpice.

De-a lungul carierei impresionante, sportiva a reușit să aducă multe bucurii pentru România: campioană olimpică ȋmpreună cu echipa naţională de scrimă la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, dublă campioană mondială ȋn 2010 şi 2011 şi alte 20 de medalii obţinute la campionate mondiale şi europene.

Ana Maria Brânză a fost declarată de 3 ori (ȋn 2008, 2009 şi 2010) cea mai bună spadasină din lume. Deşi sportul este cea mai mare pasiune a ei şi ocupaţia principală, Ana Maria se implică şi ȋn proiecte sociale, participă ȋn calitate de speaker la evenimente sportive şi este vicepreşedinte al Federaţiei Române de scrimă.

Vezi și:   Cine plăteşte japca de la Steaua?

În interviul acordat Fundaţiei Alexandrion, supercampioana noastră a explicat ce înseamnă această gală pentru ea și cât de importantă este pentru sportul românesc.

„Organizatorilor de la Gala Trofeelor Alexandrion chiar le pasă de sport!”

«Pentru noi, sportivii, Gala Trofeelor Alexandrion este ocazia de a ne ȋntâlni, de a ne vedea, de a ne cunoaşte, de a socializa. Pentru mine, prima ediţie a fost cu siguranţă cea mai importantă, cum mi s-a ȋntâmplat şi la Jocurile Olimpice. Şi ce mă bucură cel mai mult este că nu a fost un eveniment singular. Îmi place că acestor oameni chiar le pasă de sport şi ȋţi transmit sentimentul acesta şi când te investec cu ȋncrederea lor, chiar e o motivaţie ȋn plus. Să fii pe podium la Gala Trofeelor Alexandrion este un obiectiv, dar ca să ajungi acolo trebuie să-ţi ȋndeplineşti obiectivele sportive».

Campioana olimpică la scrimă se află momentan ȋntr-o perioadă de convalescență, ȋn urma unei operaţii pe care a suferit-o la genunchi, dar spune că face progrese ȋn fiecare zi. Perioada de izolare i-a oferit posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia şi de a se ocupa şi de alte pasiuni ale sale: pictura şi lectura.

«M-am bucurat extrem de tare de timpul pe care l-am petrecut acasă. Am avut timp şi să pictez, să termin vraful de cărţi de pe noptieră, să văd un film şi chiar să mă ȋntâlnesc online cu prietenii», a spus Ana Maria în interviul pe care îl puteți urmări aici:

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...