Fete de argint! Echipa feminină de sabie, pe locul 2 la Campionatele Europene pentru cadeți

Fete de argint! Echipa feminină de sabie s-a clasat pe locul 2 la Campionatele Europene pentru cadeți, care au avut loc la Noi Sad, Serbia.

fete de argint

În finală, echipa alcătuită din Amalia Stan, Maria Alexe, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu a fost învinsă, scor, 37-45, de Ungaria.

„Argint pentru România! Sabrerele tricolore sunt vicecampioane europene! Felicitări fetelor! Bucuria aceasta să fie motivația unor noi victorii pentru România! Suntem mândri de voi!”, a notat Federația Română de Scrimă pe Facebook.

Fetele noastre, antrenate de Irina Covaliu, Tiberiu Dolniceanu, Andreea Doana, Catalina Anghel, Alexandru Siriteanu, Nicolae Alexe, Constantin Sandu, s-au bucurat alături de delegația tricoloră pentru performanța reușită”, a mai precizat Federația Română de Scrimă.

În semifinale, echipa feminină de sabie a României a trecut de Italia, scor 45-36, în „sferturi” a învins Germania, scor 45-31, iar în „optimi” s-a impus în fața Greciei, scor 45-38.

Medalia de bronz a revenit Franței, care a învins Italia în „finala mică”, scor 45-40.

România, 6 medalii la CE de cadeți și juniori

A fost a șasea medalie obținută de România la Campionatele Europene de cadeți și juniori. Patru medalii au fost obţinute la sabie (două de argint, două de bronz), iar două la floretă (aur şi bronz).

Selecţionata masculină de spadă, în componenţa Marton Mezinger, Rareş Marghescu, Anton Cîmpan, Cristian Corbu, s-a clasat pe locul 9, în timp ce naționala masculină de floretă, în componența Sebastian Drăghici, Alexandru Macovei, Răzvan Nojea, Nicolas Pop, s-a clasat pe locul 11.

Sursa foto – Federația Română de Scrimă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...