Tiberiu Dolniceanu, vicecampion olimpic la scrimă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: „Să le oferim încurajări sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo”

Tiberiu Dolniceanu este unul dintre marii campioni ai României, care ȋşi poartă victoriile cu discreţie şi modestie, ca şi cum acestea ar fi nişte rezultate fireşti. Palmaresul său de medalii este impresionant, iar Tiberiu este cu siguranţă unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai României.

tiberiu dolniceanu

Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei Trofeelor Alexandrion. Festivitatea va avea loc ȋn februarie şi va fi difuzată de B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19:00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion.

Ca ȋn fiecare an, cei mai buni sportivi vor urca pe scenă și vor fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de Fundaţia Alexandrion, în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, despre importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Tiberiu Dolnciceanu, cel mai bun din Europa în 2013

La 32 de ani, Tiberiu Dolniceanu este vicecampion olimpic la Londra 2012 şi campion mondial în Antalya 2009, ambele titluri obținute cu naţionala masculină de scrimă. În 2013, a fost campion european la Zagreb, în proba individuală.

Vezi și:   11 copii de 11 ani din 11 țări joacă meciul vieții lor pe Celtic Stadium

A ȋnceput să practice scrima la 13 ani, la CSM Iaşi, şi a progresat rapid, ȋn 2006 fiind deja medaliat cu argint la Campionatul Mondial de juniori de la Poznan (Polonia).

Tiberiu este cel mai bine clasat scrimer român, ocupând locul 22 în clasamentul internațional de sabie.

În 2020, Federaţia Română de Scrimă a anunţat că Dolniceanu a decis să își încheie cariera la vârsta de 31 de ani, cu doar câteva luni ȋnainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, care erau planificate pentru 2020.

Intervievat de Fundaţia Alexandrion, Tiberiu, care a fost premiat la Gala Trofeelor Alexandrion 2016 pentru medalia de bronz obţinută la Campionatul Mondial de Scrimă din 2015 (Moscova), a spus ca nu regretă decizia retragerii şi şi-a amintit cu drag momentul premierii, subliniind că premiul l-a motivat să ȋşi dorească să aibă rezultate bune ȋn continuare, pentru a urca din nou pe scenă.

„Pentru mine, nu este doar o gală, ci o supergală. Am rămas foarte impresionat, pentru că au venit foarte mulţi sportivi pe care eu nu mă gândeam că o să ȋi văd face to face”, a spus Tiberiu Dolniceanu în interviul realizat de jurnalistul Radu Naum.

Tiberiu Dolniceanu: „Să-i apreciem pe cei care s-au calificat la Jocuriole Olimpice”

Referitor la Gala Trofeelor Alexandrion 2021, Tiberiu a propus sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice, pentru care trofeul oferit de Fundaţia Alexandrion ar fi un motiv de mare bucurie şi un impuls să urce cât mai sus ȋn clasament: „Cum anul acesta nu au avut loc campionate mondiale şi prea multe campionate europene, trebuie apreciaţi cei care sunt deja calificaţi la Jocurile Olimpice sau mai au un pic şi ajung acolo. Trebuie să le oferim o mare bucurie şi să-i încurajăm pentru a trece peste acest an, să meargă cu ȋncredere la Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

Vezi și:   Camelia Potec: În căutarea viitorilor campioni

Vicecampionul mondial la scrimă consideră că printre laureaţii de anul acesta ar trebui să se numere şi campioni români care sunt repere internaţionale pentru sporturile pe care le practică: „În primul rând, ar trebui să luăm ȋn considerare sportivii de top din ţara noastră, cum sunt Simona Halep și Cristina Neagu. Un alt om pe care ȋl admir este gimnastul Drăgulescu, care la vârsta lui este deja calificat pentru Jocurile Olimpice. Laura Coman, de la tir, este printre favoriţi. Ana-Maria Brânză, desigur. Andreea Chiţu, de asemenea”.

Urmăriţi aici interviul integral cu Tiberiu Doniceanu:

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...