Patru fete de aur! Echipa de cadete a României, campioană europeană la sabie

Patru fete de aur! Echipa de cadete a României a devenit campioană europeană la sabie, după ce a trecut cu 45-40 de Ungaria, în finala competiției de la Tallinn, Estonia.

patru fete

Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu au avut o evoluție de excepție în finală, reușind să întoarcă de la 13-15 și să conducă Ungaria cu 35-25 după primele șapte relee.

Ultimul releu le-a adus față în față pe primele două clasate la individual, Emese Domonkos şi Amalia Covaliu. Sportiva maghiară s-a accidentat la mână după primele asalturi, necesitând îngrijiri medicale.

Învinsă în finala la individual, Amalia Covaliu și-a păstrat concentrarea și și-a luat revanșa, obținând punctele care i-au adus în final României titlul continental.

„Aur, aur, aur, aur! Patru fete de aur, împreună cu antrenorii lor! Bravo România! O seară minunată la Tallinn! Felicitări, Amalia Covaliu! Felicitări, Alexandra Mitruș! Felicitări, Anastasia Fusea! Felicitări, Rosemarie Benciu!”, a transmis Federația Română de Scrimă pe pagina sa oficială de Facebook.

A patra medalie pentru România

Antrenate de Irina Covaliu, tinerele tricolore au trecut în sferturile de finală de Azerbaidjan, cu 45-31, iar în semifinale au învins Italia, cu 45-38.

A fost a patra medalie câștigată de România la Campionatul European de cadeți de la Tallinn, după cele două de argint obținute de Amalia Covaliu și Casian Cîdu și bronzul adus de  Anastasia Fusea, toate în proba de sabie.

La Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), care se dispută între 21 și 28 februarie, România participă cu o delegaţie formată din 42 sportivi, înscrişi la toate armele.

Sursa foto: Federația Română de Scrimă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...