Ștefan Birtalan, campion mondial la handbal, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: „Este foarte important să răsplătim sportivii”

Ștefan Birtalan este o legendă a handbalului românesc și internaţional. Desemnat de 3 ori cel mai bun handbalist al lumii (1974, 1976 și 1977), Birtalan vorbește în interviul realizat de Radu Naum despre premiile ce vor fi acordate anul acesta la Gala Trofeelor Alexandrion.

stefan birtalan

Cea mai importantă gală dedicată sportului din România va avea loc ȋn februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion.

Ca ȋn fiecare an, cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, despre importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Ștefan Birtalan, vicecampion olimpic cu România

Palmaresul lui Ștefan Birtalan este impresionant: vicecampion olimpic la Montreal 1976, dublu campion mondial la Campionatele Mondiale din Franţa (1970) şi Germania (1974), câştigător al Cupei Campionilor Europeni la Handbal ȋn 1977 cu Steaua şi campion al României de 12 ori.

Talentul şi ȋnclinaţia sa pentru sport au fost vizibile ȋncă din copilărie: în liceu a practicat atât handbalul, cât și voleiul, baschetul și atletismul. A debutat la formația Rapid CFR Jibou la 16 ani, în 1964, iar ȋn 1966 făcea deja parte din naţionala masculină de juniori.

Vezi și:   The Color Run, supereveniment sportiv în România cu rețetă de succes: sănătate, distracție, public numeros

După retragerea din viaţa competiţională, Ştefan Birtalan şi-a continuat cariera ȋn handbal, ȋn postura de antrenor pentru echipe din România, Italia şi Qatar. Printre acestea se numără şi Steaua, ȋmpreună cu care a reuşit să câştige două titluri de campion şi două Cupe ale României, ȋn 2000 şi 2001.

„O gală foarte importantă pentru sportivi”

Intervievat de Fundaţia Alexandrion, Ştefan Birtalan a subliniat importanţa pe care o are organizarea Galei Trofeelor Alexandrion anul acesta, după un an foarte dificil pentru sportivii români.

„Mă bucur că am fost invitat de multe ori la această gală, pe care o consider foarte  importantă, mai ales acum, ȋntr-o situaţie dificilă, ȋn care performanţele se obţin cu o muncă extraordinară. Cu atât mai mult acum, ȋntr-un an pandemic, ȋn care sportivii au făcut antrenamente dificile, pentru a putea să obţină performanţe, este important să-i răsplătim, să dăm Cezarului ce este al Cezarului”, e de părere Birtalan.

Marele campion a sugerat câţiva potenţiali câştigători ai trofeelor de anul acesta şi a felicitat Fundaţia Alexandrion pentru perseverenţa şi dedicarea cu care organizează gala ȋn fiecare an: „Lumea va aprecia foarte mult modul ȋn care Fundaţia Alexandrion organizează acest eveniment an de an. Mă bucur foarte mult că există o astfel de organizație, care dă sportului importanţa pe care o merită. Să nu uităm că sportul este ambasadorul cel mai bun al unei ţări!”

Urmăriţi aici interviul cu Ștefan Birtalan:

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...