Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: „Trebuie să le oferim premii sportivilor. Andreea Chițu merită”

Alina Dumitru a realizat cea mai mare performanță a judo-ului românesc: medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008. Ea ne vorbește într-un interviu realizat de Radu Naum despre importanța premierii sportivilor care au concurat în anul pandemic 2020.

După cum v-am mai informat, Gala Trofeelor Alexandrion va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Cei mai buni sportivi din 2021 vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020.

Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, despre importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Alina Dumitru, simbol național

Numele Alinei Dumitru este sinonim cu cea mai ȋnaltă performanţă ȋn judo. Alina a intrat ȋn istoria sportului românesc, devenind prima campioană olimpică a României la judo din toate timpurile. Ea a câștigat în 2008 medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. La următoarea ediţie, ȋn 2012, ea a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Londra.

Alina este un simbol naţional, de-a lungul carierei aducând România ȋn prim-plan la nivel mondial prin performanţele sale, printre care se numără medalii de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo (2005), Rio de Janeiro (2007) şi Tokyo (2010) şi multiple medalii la Campionatele Europene.

Vezi și:   Cea de-a şasea ediţie a Galei Trofeelor Alexandrion şi-a desemnat câştigătorii

În prezent, Alina Dumitru este antrenor de judo al grupei de copii de la CSA Steaua, din care face parte şi fiul său, Ianis, ȋn vârstă de aproape 5 ani, şi se implică totodată ȋn mai multe proiecte de promovare a judo-ului ȋn rândul copiilor. Rezultatele sale excepţionale i-au adus o distincţie naţională foarte importantă ȋn 2008, Ordinul naţional “Meritul Sportiv” clasa I.

Alina este prezentă ȋn mod constant la Galele Trofeelor Alexandrion, pentru a-i susţine pe laureaţi, a le ȋnmâna trofee, a-i felicita şi a le da sfaturi din postura unui sportiv care a reuşit să obţină cel mai important titlu din sport: campion olimpic. În 2020, Fundaţia Alexandrion l-a premiat pe fiul ei, Ianis Samarghitan, cu trofeul „Speranța”, acordat sportivilor foarte tineri, care demonstrează că au potențialul de a deveni campioni sau care deja au cucerit medalii în categoriile lor de vârstă.

Gala celor mai valoroși sportivi

Întrebată despre importanța organizării Galei Trofeelor Alexandrion ȋn 2021, Alina Dumitru a spus că este necesar ca acest eveniment să aibă continuitate, având ȋn vedere că şi ȋn 2020 au fost sportivi români care au avut performanţe şi merită să fie felicitaţi şi răsplătiţi:

„Organizarea Galei Trofeelor Alexandrion ar fi utilă pentru continuitate […] Ar fi frumos să se poată organiza, pentru că este o gală frumoasă, organizată la superlativ, cu sportivi valoroşi, care ȋşi doresc să fie din nou pe scenă aici […] Trebuie să le oferim premii celor care anul trecut au obţinut rezultate, poate în 2021 vor fi alţii care n-au reuşit în 2020”.

Referitor la potenţialii câştigători ai trofeelor de anul acesta, Alina Dumitru are favorita ei: „Avem sportivi valoroşi la canotaj, dar şi la judo. Andreea Chiţu a obţinut medalia de argint anul acesta la Europene. Au mai fost medalii, cred că și la lupte, deci sportul a mers înainte”.

Vezi și:   Ce înseamnă sportul: sacrificii, satisfacții, muncă, dezamăgiri, bucurii

Urmăriţi aici interviul cu Alina Dumitru:

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...