Vasile Stȋngă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: „Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi tradiţia susţinând sportul românesc”

Vasile Stîngă, medaliat cu bronz alături de naționala României de handbal la Jocurile Olimpice și golgheter al Campionatului Mondial, este vedeta intervievată de Radu Naum în acaestă săptămână, în prefața Galei Trofeelor Alexandrion, care va avea loc pe 6 februarie.

vasile stinga

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia sportului românesc ȋn 2020, despre importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură, cum este Gala trofeeelor Alexandrion, după un an dificil pentru sportivi, şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai trofeelor.

În 1980, Vasile Stȋngă cucerea medalia de bronz ȋmpreună cu echipa naţională masculină de handbal a României la Jocurile Olimpice de la Moscova (Rusia), performanţă pe care a repetat-o ȋn 1984, la JO de la Los-Angeles (SUA).

În 1982, era golgheterul Campionatului Mondial de handbal din Spania, cu 65 de goluri, rezultat care i-a adus titlul de cel mai bun inter stânga din lume. În 1983, câştiga alături de naţională Supercupa mondială, iar ȋn 1988 era numit maestru emerit al sportului.

Vasile Stîngă, cetățean de onoare al Valenciei!

În 1992, Stîngă a câştigat Cupa Spaniei ȋmpreună cu echipa Avidesa Valencia, unde evolua ȋn acea perioadă, cu o victorie ȋmpotriva FC Barcelona, care i-a adus, pe lângă un nou trofeu important, şi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Valencia.

Acestea sunt doar o parte dintre reuşitele extraordinare pe care handbalistul care a evoluat 12 ani la Steaua le-a avut pe parcursul carierei sale sportive. Palmaresul său de medalii a continuat să se ȋmbogăţească şi după retragerea din activitatea de handbalist, Vasile Stîngă demonstrând că nu este doar un jucător extrem de talent şi puternic, ci şi un antrenor foarte bun. A antrenat echipa masculină de handbal a Stelei, cu care a câştigat Cupa Challenge ȋn 2006, iar apoi le-a pregătit pe HCM Constanţa şi Energia Pandurii Târgu-Jiu.

Vezi și:   Confirmarea! CSM București poate câștiga Liga Campionilor în acest an

Vasile Stȋngă este o legendă a sportului care ȋi inspiră pe handbaliştii români, un model de profesionalism şi performanţă pe care Fundaţia Alexandrion ȋl apreciază şi pe care l-a dorit ȋntotdeauna prezent ȋn cadrul Galelor Premiilor Trofeelor Alexandrion pentru a ȋnmâna distincțiile sportivilor laureaţipentru şi a-i motiva prin discursul său.
În interviul online realizat de Radu Naum, Stȋngă a vorbit despre impactul pozitiv pe care Gala Trofeelor Alexandrion ȋl are asupra sportivilor români şi despre importanţa organizării acestui eveniment ȋn fiecare an, indiferent cât de dificil a fost anul anterior pentru sportul românesc.

„E nevoie de o strategie la nivel național”

„Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi respectă tradiţia, celebrând sportul românesc. […] Cred că ȋn afară de Simona Halep, care a obţinut cât de cât nişte rezultate, şi mai sunt pe ici, pe colo niste sporturi individuale și canotajul, care a câștigat medalii la campionatele mondiale şi europene, sportul nostru este sărăcăcios ȋn performanţe, din păcate. Chiar şi cu această «sărăcie», Fundaţia Alexandrion ȋi premiază pe cei mai buni şi ăsta e un lucru foarte bun», a spus Vasile Stȋngă.

Fostul mare handbalist a vorbit şi despre provocăriile cu care se confruntă sportul românesc şi despre necesitatea unei strategii naţionale de revitalizare a acestuia, subliniind implicarea Fundaţiei Alexandrion ȋn susţinerea sportivilor: „Ar trebui să existe o strategie pe termen lung, chiar şi politică, la nivel naţional, pentru că trebuie să revitalizăm sportul românesc. Dacă nu ȋncepem de jos, de la bază, ne vom bucura fantastic în cazul încare obținem o medalie olimpică sau două. Mă bucur că Fundaţia Alexandrion poate să deschidă acest drum sponsorizând tinerii, sportul, junori şi tineret, să ajungem unde am fost odată”.

Vezi și:   Turda aduce încă un trofeu pentru România la handbal

Urmăriţi aici întreg interviul:

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...