Campioana olimpică Loredana Dinu, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: „Trebuie să aducem din nou sportul ȋn prim-plan!”

Campioana olimpică Loredana Dinu prefațează cea de-a şasea ediţie a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicată sportului din România.

Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei.

Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc pe 6 februarie şi va fi difuzată la B1 TV, ȋncepând cu ora 19:00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion.

Ca ȋn fiecare an, cei mai buni sportivi vor urca și ȋn 2021 pe scena Trofeelor Alexandrion, unde vor fi răsplătiţi pentru performanţele obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii publice abilitate.

Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, despre importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Scrimera Loredana Dinu este una dintre cele mai titrate sportive din România, cu performanţe care au făcut ca imnul național să fie ascultat de milioane de oameni din ȋntreaga lume, la multiple competiţii europene şi mondiale.

Campioana olimpică de la Rio 2016

Loredana este campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro (Brazilia), dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015). Toate rezultatele au fost obţinute ȋn cadrul confruntărilor pe echipe.

Vezi și:   Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, laureată a Galei Trofeelor Alexandrion: «Ca să ajungi aici, trebuie să-ţi ȋndeplineşti obiectivele sportive»

A ȋnceput să practice scrima la 11 ani, iar la 13 ani lupta deja ȋn finala primului său campionat naţional, ȋmpotriva Anei-Maria Brânză. A câştigat atunci medalia de argint şi de acolo şirul rezultatelor excepţionale a continuat.

În 2001, a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Gdansk (Polonia), tot ȋn proba pe echipe.

Loredana Dinu a fost premiată la Gala Trofeelor Alexandrion din 2017, alături de coechipierele sale Simona Gherman, Simona Pop şi Ana-Maria Brânză, pentru medalia olimpică de aur cucerită la JO de la Rio de Janeiro 2016.

Retrasă din activitatea competiţională, Loredana urmăreşte ȋndeaproape evoluţia sportivilor români şi consideră că organizarea Galei Trofeelor Alexandrion 2021 este esenţială pentru a reduce sportul ȋn prim-plan: „Cu toţii traversăm această perioadă foarte dificilă, care ȋncă nu s-a terminat. Cu atât mai mult consider că este necesar ca ȋn această perioadă să facem cât mai multe dintre lucrurile pe care le făceam şi ȋnainte, pentru că asta ne creează acea senzaţie de normalitate care cumva a dispărut. Cu atât mai mult trebuie să căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn atenția omenilor”.

„Ne mândrim cu sportivii noștri”

În interviul acordat Fundaţiei Alexandrion, campioana olimpică a vorbit ȋn mod admirativ despre performanţele sportivilor români din 2020 şi a sugerat şi câţiva câştigători pentru Gala Trofeelor Alexandrion 2021.

„Performanţele au fost mai puţine, dar sunt cu atât mai valoroase şi cu atât mai mult trebuie să ne mândrim cu sportivii care le-au obținut şi să le arătăm aprecierea noastră. Ei sunt niște eroi ȋn această perioadă şi ne păstrează pe acea linie de echilibru”, a spus Loredana în interviul pe care îl puteți urmări integral aici:

Vezi și:   Sprijin de la Fundația Alexandrion pentru copiii care fac sport

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...