Gabi Balint, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: „Fundaţia Alexandrion sprijină sportul. Premiile sunt foarte motivante pentru sportivi”

Gabi Balint, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București în 1986, consideră că și sporturile mai puțin vizibile trebuie aduse în prim-plan, mai ales acolo unde există performanțe.

gabi balint

În prefața celei de-a 6-a ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicată sportului din România, Fundaţia Alexandrion vă prezintă interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare.

Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc pe 6 februarie şi va fi difuzată pe postul B1TV, ȋncepând cu ora 19:00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca în fiecare ediție, cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a le fi răsplătite performanţele deosebite obţinute ȋn 2020.

Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre starea sportului ȋn 2020, despre importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Gabi Balint, o carieră de succes

Gabi Balint este unul dintre cei mai valoroşi jucători din generaţia de aur a fotbalului românesc, câştigător al Cupei Campionilor Europeni (Sevilla 1986) cu Steaua Bucureşti – considerată cea mai mare performanţă de la noi.

Vezi și:   Echipajul de 8+1 s-a scufundat după o săptămână la Wimbledon. Cifrele Simonei Halep rămân remarcabile

A început să joace fotbal organizat la 11 ani, în echipa de juniori din oraşul său natal, Sângeorz-Băi. La 15 ani făcea parte din naţionala de juniori a României, talentul său impresionându-i pe selecţionerii care i-au urmărit evoluţia.

Între 1980 și 1990 a jucat la Steaua, fiind convocat regulat la echipa naţională, după ce a fost remarcat de antrenorul Anghel Iordănescu. În 1990, la 27 de ani, s-a transferat la echipa Real Burgos (Spania), unde a jucat 3 ani. De-a lungul carierei de fotbalist, Gabi Balint a fost selecţionat de 34 de ori la națională, pentru care a marcat 14 goluri.

În 1994 şi-a ȋnceput cariera de antrenor, ca secund al lui Iordănescu la prima reprezentativă. A antrenat apoi echipele FC Bihor Oradea, Sportul Studenţesc, Galatasaray (Turcia), Sheriff Tiraspol (Republica Moldova), Poli AEK Timişoara, FC Timişoara, naţionala Republicii Moldova, FC Vaslui şi CS U Craiova.

În martie 2008, a fost decorat cu ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a.

„Mă bucur că Fundația Alexandrion rămâne alături de sportivii români”

Nelipsit de la Galele Trofeelor Alexandrion, Gabi Balint a subliniat ȋn interviul acordat cât de important este pentru sportivii români ca Fundaţia Alexandrion să continue tradiţia organizării galei şi ȋn 2021, mai ales dupa un an foarte dificil pentru sportul românesc, ȋn care motivaţia si moralul sportivilor au avut de suferit.

„Mă bucur că Fundaţia Alexandrion este şi ȋn acest an aproape de sport, și că sprijină sportul şi sportivii ȋn general prin acordarea acestor premii importante, care sunt foarte motivante pentru sportivi. A fost un an greu din cauza acestui virus, care nu ne-a dat pace, şi sper să trecem cât mai repede de această perioadă dificilă. E bine că Fundația Alexandrion merge pe linia sa, că iese din nou la rampă și că ne cheamă pe toţi cei din lumea sportului să fim aproape de sportivii pe care ȋi premiază şi ȋi ȋncurajează”, a spus Gabi Balint.

Vezi și:   Cum ne promovăm marii sportivi sau cum nu-i promovăm

Referitor la sportivii care ar putea fi premiaţi anul acesta la Gala Trofeelor Alexandrion, Balint a subliniat că, după o perioadă cu puţine performanţe sportive, aşa cum a fost anul 2020, poate că este momentul ca sporturile mai puţin vizionate şi vizibile, precum bobul, să fie aduse ȋn prim-plan: „Fundaţia Alexandrion ştie prea bine de unde să aleagă şi cum să aleagă. O sugestie ar fi să ne uităm şi spre sporturile mai puţin importante, mai puţin vizionate, poate la bob, de exemplu, sau să le remarcăm din nou pe marile noastre sportive: Ana-Maria Brânză, Simona Halep, Cristina Neagu”.

Urmăriţi aici interviul integral cu Gabi Balint:

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...