Ce a declarat Cristina Neagu la revenirea în echipa națională de handbal a României

Ce a declarat Cristina Neagu la revenirea în echipa națională de handbal a României. Cea mai bună handbalistă a lumii va juca miercuri, la Mioveni, contra Danemarcei, în calificările pentru turneul final al Campionatului European.

ce a declarat
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„A venit şi primăvara, a venit 1 Martie şi sincer mă bucur să prind lucrul ăsta aici, alături de echipa naţională, alături de fete. Mă bucur că am revenit, deşi cred că cea mai bună decizie pe care am luat-o a fost aceea de a rămâne acasă la Campionatul Mondial, pentru că în felul acesta am reuşit să am mai multă grijă de mine, de corpul meu, de accidentările pe care le-am”, a spus Neagu.

„Însă acum am revenit cu inima plină şi cu multă încredere şi cu dorinţă de a câştiga miercuri (n.r. – cu Danemarca)”, a declarat Cristina Neagu.

Despre primul joc cu Danemarca, căpitanul echipei naționale crede că acesta trebuie câștigat, în condițiile în care România va juca în fața propriilor suporteri.

„Până la urmă e un meci de calificare, chiar dacă face parte dintr-o grupă, şi nu neapărat un baraj, sau un meci de la un turneu final. E o partidă foarte importantă pentru noi, jucăm în faţa propriilor spectatori şi ne dorim să facem un meci bun şi să obţinem o victorie”, a precizat Cristina Neagu.

România va juca în „dubla” din grupa de calificare la CE cu Danemarca miercuri, 2 martie, la Mioveni și sâmbătă, 5 martie, la Odense.

România, care face parte dintr-o grupă preliminară cu Austria, Danemarca și Feroe, are 3 puncte din două jocuri. Pe primul loc e Danemarca, cu 4 puncte din două partide.

Anul trecut, România a învins Feroe (26-19), la Mioveni, și a remizat cu Austria (33-33), în deplasare.

Vezi și:   Gabriela Szabo, raza de soare a atletismului românesc

Cristina Neagu s-a retras temporar din echipa națională în aprilie 2021

Cristina Neagu anunțase în aprilie 2021, Cristina Neagu că va renunța temporar la echipa națională motivând că avea nevoie de o pauză pentru a-și reîncărca bateriile.

„Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. E doar o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile”, spunea, în aprilie 2021, Cristina Neagu.

În vârstă de 33 de ani, Cristina Neagu este singura handbalistă din istoria acestui sport recompensată de patru ori cu titlul de „Cea mai bună handbalistă IHF”, în 2010, 2015, 2016 și 2018.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...