Andreea Grecu, vicecampioană a Europei la monobob

Andreea Grecu a obținut medalia de argint la monobob la Campionatul European disputat de curând în Germania, la Altenberg. 

andreea grecu
Foto: cosr.ro

Eleva profesorului Paul Neagu a fost cronometrată cu timpul de 2:02.45, fiind devansată doar de Laura Nolte (Germania), 2:01.13.

Pe locul trei a terminat o altă reprezentantă a Germaniei, Kim Kalicki, în 2:02.53.

„Andreea Grecu este vicecampioană europeană la monobob pe pârtia de la Altenberg! Felicitări și succes mai departe”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român după această performanță.

„Este un rezultat pe care îl aşteptam, dar e cu atât mai preţios cu cât a fost obţinut pe cea mai tehnică şi periculoasă pârtie din lume, care nu iartă nicio greşeală”, a spus antrenorul Paul Neagu pentru „Cuget Liber”.

Potrivit profesorului Paul Neagu, Andreea Grecu este unul dintre cei mai talentați sportivi ai momentului la nivel mondial, indiferent dacă este vorba de monobob sau bob dublu.

O altă româncă, Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret, s-a clasat în proba de monobob pe locul 6, în 2:05.12.

Andreea Grecu, locul 6 în concursul de Cupă Mondială

În clasamentul concursului de Cupă Mondială de la Altenberg, Andreea Grecu s-a clasat pe 6, iar Georgeta Popescu a fost a 12-a. Pe primul loc a terminat Kaillie Humphries (SUA).

în vârstă de 29 de ani, pe care i-a împlinit pe 10 ianuarie), Andreea a câştigat 7 medalii în sezonul 2022-2023 în competiţiile organizate de Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton.

Valoroasa sportivă a fost potdrapelul delegației României la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de iană de la Beijing 2022.

Ea este legitimată la CSA Steaua şi a reușit aceeași performanță – vicecampioană europeană de seniori – la bob-2 feminin în 2020. Andreea este, de asemenea,  campioană mondială de juniori în 2018 şi medaliată cu argint în 2019, tot la bob-2.

Vezi și:   Sperăm la cea de-a doua minune!

Sursa foto: COSR (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...