Victorie Borussia Dortmund la București alături de un portar legendar

Victorie Borussia Dortmund la București, ocazionată de Adunarea anuală 2018 a fanilor acestei echipe. La întâlnire a participat și legendarul portar al BVB, Roman Weidenfeller.

Fotografii: Andrei Marghescu

Este foarte greu să scrii obiectiv despre un eveniment pe care l-ai respirat prin toți porii. Mai ales când te referi la o comunitate care reprezintă mai mult decât o familie.

Nu vei da piept cu cea mai numeroasă comunitate de fani de echipă străină din România, însă e acea comunitate care și-a câștigat respectul tuturor fan-cluburilor de echipe europene din peisajul autohton. Relația foarte bună cu grupul Liverpool România este cel mai bun argument în acest sens.

Dragoste pentru culorile galben-negre

Fie că au venit pe filiera Borussia vs. Steaua din Liga Campionilor (1996-1997), fie că i-au îndrăgit pe cehii Tomáš Rosický sau Jan Koller la începutul anilor 2000 sau că au devenit fani în perioadele Jürgen Klopp (2008-2015) sau Thomas Tuchel (2015-2017), toți cei prezenți la Adunarea Anuală 2018 (AA2018) a Fan-Clubului Borussia Dortmund România au împărtășit aceeași dragoste pentru culorile galben-negre (schwarz-gelb), indiferent de vârstă.

Faptul că au fost împreună și s-au bucurat de pasiunea pentru BVB a fost principalul câștig pentru fanii galben-negri din țara noastră. Cei doi musafiri, fostul portar Roman Weidenfeller și Sebastian Schneider, coordonatorul fan-cluburilor BVB din întreaga lume, au fost doar un extraordinar bonus pentru pasiunea și devotamentul iubitorilor Borussiei din România.

Fan-clubul românesc este recunoscut de echipa-mamă din 2015, iar vizita campionului mondial din 2014 și câștigător de două ori al Campionatului Germaniei cu Borussia Dortmund (2011 și 2012) a fost o modalitate de a aprecia eforturile depuse de fanii Borussiei din România.

Portarul german a renunțat vara aceasta la fotbal și a avut parte recent de meciul de retragere. Întâlnirea de la București a fost prima experiență a lui Weidenfeller cu un fan-club în calitate de ambasador.

Vezi și:   România magică! Am învins Norvegia și avem șanse mari la medalie

Dacă până acum am lăsat puțin sentimentele să curgă în acest articol, în partea a doua voi prezenta obiectiv evenimentul ce a beneficiat de prezența ambasadorului clubului Borussia Dortmund.

Câteva borne numerice ale evenimentului

Evenimentul de la București din 28 și 29 septembrie (vineri și sâmbătă, n.n.)  a fost al patrulea din seria Adunărilor Anuale ale fanilor români ai Borussiei. Primele trei au avut loc la Brașov (2015, 2016) și la Cluj (2017).

Roman Weidenfeller și Sebastian Schneider au aterizat vineri la București și au participat seara la o cină într-un restaurant bucureștean alături de aproximativ patruzeci de  fani BVB din România. Seara s-a încheiat într-un cerc mai restrâns, într-un club bucureștean.

Sâmbătă dimineața, și mai mulți fani ai galben-negrilor i-au însoțit pe Roman Weidenfeller și pe Sebastian Schneider într-un tur al orașului realizat cu autobuzul etajat și apoi pe jos, în cadrul unui tur ghidat.

Partea explicativă a cuprins Piața Revoluției, zona Ateneului Român, Calea Victoriei, Pasajul Villacrosse și, nu în ultimul rând, Centrul Istoric și Hanul lui Manuc.

Miezul zilei a fost dedicat unor activități sportive precum bowling sau darts. La această acțiune au luat parte o serie dintre fanii Borussiei din România. Mare parte din țară a fost reprezentată la acest frumos eveniment.

Fanii s-au adunat pentru Adunarea Anuală 2018 din București, dar și din Cluj, Timișoara, Arad, Brașov, Bacău, Iași, Galați, Constanța, Brăila și chiar Dublin!

Victorie! Bayer 04 Leverkusen – Borussia Dortmund 2-4

Seara meciului cu Leverkusen a început cu o fotografie de grup, realizată în fața pubului în care s-a vizionat meciul. Din poză nu au lipsit Weidenfeller și Schneider. Fanii BVB România au ales un meci tare, un clasic german, pentru vizita lui Roman Weidenfeller. Deplasarea de pe BayArena se anunța un argument serios pentru ca BVB să treacă prima în Bundesliga.

Vezi și:   Ce indicații au primit steliștii de la dinamoviști

Cina cu Weidenfeller și cu Schneider a însemnat și înfrângerea lui Bayern la Berlin cu 2-0. Dortmund avea nevoie de o victorie la orice scor pentru  a trece pe primul loc.

Nu trebuie să uităm faptul că fostul portar al lui Dortmund a acordat autografe și a făcut poze cu fanii și vineri, și sâmbătă. Toți participanții la meci au primit câte o fotografie-carte poștală cu evenimentul (poză cu Roman Weidenfeller, Adunarea Anuală 2018) și câte o brățară cu însemnele BVB România și cu AA2018.

Weidenfeller a acordat înainte, dar și în timpul meciului, câteva interviuri pentru televiziuni importante de sport și generaliste.

Revenind la partida dintre Leverkusen și Dortmund, putem spune că prima repriză a fost una dezamăgitoare pentru galben-negri. Leverkusen s-a desprins pe tabelă prin golurile marcate de Mitchell Weiser și Jonathan Tah.

Borussia a avut parte de o revenire de povestit nepoților după minutul 65. BVB a marcat de patru ori prin danezul Jabob Bruun Larsen, prin căpitanul Marco Reus și prin dubla spaniolului adus de la Barcelona, Paco Alcacer.

Suporterii au sărbătorit cu multă bere în pub această victorie, victorie care nu putea să arate mai bine în niciun scenariu gândit de un regizor genial de Hollywood. Seara s-a încheiat din nou în club, iar avionul cu Roman și Sebastian a decolat a doua zi la prânz.

Dacă privim pagina de Instagram a lui Weidenfeller, putem concluziona că evenimentul de la București a fost unul foarte reușit.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...