Gabriela Ruse, primul titlu WTA! Victorie la Hamburg

Gabriela Ruse (23 de ani, 198 WTA) a învins-o pe Andrea Petkovic (33 de ani, 130 WTA) în finala turneului de la Hamburg și a cucerit primul ei titlu WTA.

gabriela ruse
Credit: digisport.ro

La sfârșitul unui meci de două ore și 12 minute, Gabriela Ruse a reușit cea mai bună performanță a carierei, învingând-o pe nemțoaica cu șase titluri în palmares, Andrea Petkovic, în două seturi, 7-6, 6-4.

Primul set a fost unul exprem de echilibrat, în care s-a mers cot la cot până la sfârșit. Petkovic a ratat o minge de set la 6-5, iar Ruse a revenit, câștigând setul cu 7-6. Punctul decisiv a fost unul controversat, după ce arbitrul de linie a strigat „out” la mingea expediată de româncă, dar arbitrul de scaun l-a corectat imediat, considerând că lovitura a fost valabilă. Petkovic a contestat decizia, învocând faptul că a fost influențată de decizia inițială, însă arbitrul a refuzat rejucarea punctului.

În setul secund, Petkovic a fost cea care a preluat conducerea, ducându-se până la 3-0. Ruse a revenit spectaculos, reușind să își adjudece patru game-uri consecutive. Nemțoaica a mai câștigat un singur set, iar românca s-a impus cu 6-4, cucerind titlul de categorie WTA 250.

Gabriela Ruse urcă peste 60 de locuri!

Prin acest triumf, Gabriela Ruse și-a asigurat un cec în valoare de 23.548 de euro și o urcare în jurul locurilor 132-133 WTA (cea mai bună clasare din carieră).

Sportiva româncă, venită din calificări, a avut un parcurs formidabil în ultima săptămână, obținând șapte victorii consecutive pe parcursul a șapte zile. În calea sa triumfătoare spre titlu, Ruse le-a învins, în calificări, pe En-Shuo Liang (256 WTA – 6-2, 6-1), Isabella Şinikova (222 WTA – 6-3, 6-3), iar pe tabloul principal, pe Jill Teichmann (55 WTA – 7-5, 7-6), Anna Zaja (372 WTA – 6-2, 6-2), Danielle Collins (48 WTA – 6-4, 1-6, 7-5), Daiana Iastremska (38 WTA – 2-6, 6-1, 6-4) şi Andrea Petkovic (130 WTA – 7-6, 6-4).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...