Viitorul lui Hagi, printre numele mari ale Europei

Viitorul U19 s-a calificat în această seară printre marile nume ale Europei în UEFA Youth League, după 4-2 cu echipa similară a lui FC Copenhaga.

Viitorul
Credit foto: academiahagi.tv

Casap (de două ori), Cristian Ene și „călăul” lui Dinamo, Florinel Coman, sunt autorii golurilor care duc echipa de tineret a Viitorului în optimile de finală ale acestei competiții, alături de cluburi imense din Europa, ca Barcelona, Real Madrid, PSG, Dortmund, Benfica și Porto.

Viitorul e singura echipă mică ajunsă în această fază și a doua formație din Europa de Est calificată în optimi, alături de mult mai cunoscuta Dinamo Kiev.

Reamintim că formația de seniori a Viitorului e pe locul 1 în Liga 1, la 4 puncte de Steaua, la 13 de Dinamo și Astra și la 15 de CFR!

Viitorul e singurul club din provincie care a vândut în această iarnă direct către un club din Europa Occidentală (Răzvan Marin la Standard Liege pentru două milioane de euro).

Viitorul e singurul club din Liga 1 care are o Academie de fotbal comparabilă cu academiile marilor cluburi europene, iar dacă ați crezut cumva că această calificare în optimile Youth League a fost întâmplătoare, aveți în acest articol argumentele că nu este așa.

E vorba de o muncă de ani, de un proiect grandios, pe care Gică Hagi l-a gândit și l-a pus în aplicare într-o țară și într-un campionat unde, în afară de Steaua – un mare brand intern și internațional – toate celelalte cluburi se plâng tot timpul că nu au bani, dar nici nu încearcă să-i producă.

E greu să ai răbdare, știu, când poți sta la mila televiziunilor și să aștepți tranșele din drepturile tv, pentru a plăti datorii mai vechi.

Vezi și:   Viitorul, principala contracandidată a Stelei la titlu!

În afară de Hagi, nimeni din fotbalul românesc nu investește organic în acest sport. Dar toți vor bani.

Viitorul lui Hagi va domina ani buni de-acum înainte competiția internă. Meritat și după ani de muncă.

S-a dus vremea tunurilor, a venit vremea fotbalului. Cine poate să facă asta va supraviețui. Cine nu o poate face va falimenta.

Singura mare problemă a Viitorului este că nu a atras încă foarte mulți suporteri. Dar sunt convins că, având rezultate, se va produce o creștere și la acest capitol.

Felicitări, Gică Hagi! Sunt mândru că sunt conetemporan cu tine!

Felicitări tinerilor de la Viitorul U19!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...