Steaua la normalitate, întâlnire cu un erou

Steaua, în sfârșit într-o acțiune de normalitate. Ziua de ieri a fost una specială pentru plutonierul ȋn retragere Daniel Porumb. Nicolae Stanciu și Mihai Pintilii i-au făcut o surpriză, mergȃnd acasă la el și felicitȃndu-l pentru ȋmplinirea vȃrstei de 36 de ani.

normalitate

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postat filmuleţul cu ȋntȃlnirea emoţionantă dintre plutonierul Porumb și căpitanii echipei lui Reghecampf.

Conform site-ului „mapn.ro”, Daniel Porumb a fost rănit ȋn 2007, ȋn Irak, ȋntr-o misiune de patrulare. Transportul amfibiu blindat ȋn care se afla s-a răsturnat de pe un pod. A petrecut mult timp prin spitale după acel accident, iar acum este ȋn scaun cu rotile.

Tȃnărul este fan ȋnfocat al Stelei, așa că vizita celor doi fotbaliști l-a bucurat mult. Stanciu și Pintilii i-au adus și un cadou: un tricou care are imprimat pe spate numărul 27, căci steliștii speră să obţină anul acesta cel de-al 27-lea titlu din istorie. Stanciu a spus chiar că vrea să-i aducă o medalie de campion la sfȃrșitul sezonului.

Cei trei au vorbit despre victoria Stelei ȋn faţa Barcelonei din finala Cupei Campionilor Europeni, dar și despre dubla de vis disputată ȋn 2013 cu Ajax Amsterdam.

La un moment dat, a venit vorba și despre meciul jucat de steliști săptămȃna aceasta ȋn turul III preliminar al UEFA Champions League, ȋmpotriva celor de la Sparta Praga. Daniel i-a felicitat pe cei doi fotbaliști pentru egalul obţinut și a spus că ȋși dorește ca echipa sa de suflet să meargă mai departe.

Militarul a glumit pe seama numeroaselor cartonașe galbene pe care le primesc steliștii. De asemenea, a dezvăluit faptul că merge pe stadion ori de cȃte ori are ocazia, deși ȋi este greu să se deplaseze.

La finalul filmuleţului, soldatul rostește cȃteva cuvinte care ar trebui să fie o lecţie de viaţă pentru noi toţi: „Trebuie să ne dăruim, să facem lucrurile din inimă…E un pas ȋnainte.”

Este de apreciat faptul că deși gruparea din Ghencea este de o bună bucată de vreme ȋn conflict cu Ministerul Apărării Naționale, iar acum au ȋngropat pentru cȃteva momente securea războiului și i-au făcut unui om o surpriză pe care cu siguranţă nu o va uita niciodată.

Lupta cu destinul

Ȋn mesajul postat de MApN pe pagina de socializare se specifică faptul că Daniel Porumb a fost admis de curȃnd la Facultatea de Geografie de la Universitatea București. Este impresionantă puterea lăuntrică de care dă dovadă acest om, dorinţa sa de a merge mai departe, de a se lupta cu destinul.

El se bucură de lucrurile mărunte și ȋncearcă să ducă o viaţa normală. Continuă să studieze, merge pe stadion, trăiește cu sufletul la gură meciurile echipei sale preferate, așa cum face fiecare dintre noi.

Poate că o altă persoană ȋn locul lui ar fi cedat. Imaginaţi-vă cum ar fi să vă treziţi peste noapte ȋn scaun cu rotile, să vă daţi seama că toate lucrurile pe care le-aţi visat cȃndva nu se vor ȋmplini, că speranţele voastre nu vor deveni realitate.

Daniel Porumb nu este erou doar pentru sacrificiul pe care l-a făcut ȋn Irak. El este erou și pentru curajul de a nu renunţa, de a continua o luptă care cu siguranţă este mult mai grea decȃt cele pe care le-a văzut pe front: lupta cu viaţa.

De admirat este și gestul steliștilor, care i-au făcut militarului o zi de naștere cu totul și cu totul specială. Ieri, un erou și-a ȋntȃlnit eroii.

Sperăm ca pe viitor să vedem mai multe ȋntȃlniri de acest fel, ȋntre jucători și suporteri. Fotbaliștii ar trebui să ȋnţeleagă că o discuţie, un autograf, o poză contează mult pentru fani. Oamenii au nevoie să-i simtă pe idolii lor aproape, să-i vadă implicaţi, umani. Poate că atunci nu am mai avea tribune aproape goale la fiecare meci, iar imaginea fotbalului romȃnesc ar fi alta.

Oficialii de la MApN au specificat ȋn mesajul postat pe Facebook că surpriza a fost realizată cu sprijinul lui Laurenţiu Reghecampf. De asemenea, ei au ţinut să-i ureze Stelei succes ȋn meciul retur cu Sparta Praga, care va avea loc miercurea viitoare.

Credit foto: facebook.com/dcvp.mapn.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...