Steaua după Sânmărtean: neaşteptat de bine

Analiza Stelei după 0-1 cu Borussia Dortmund în primul amical al anului.

steaua dortmund

Steaua a arătat bine în amicalul cu Dortmund, deşi nu îi mai are în lot pe Szukala şi Sânmărtean. În plus, au lipsit şi Chipciu şi Arlauskis.

1. Cojocaru este un portar mai complet decât Arlauskis. Este mai bun pe centrări și la penalty-uri. Cei doi sunt egali la reflexe, dar Arla are mai multă experiență. Nu poţi ţine în lot doi portari de aceași valoare, pentru că nu pot juca amândoi în acelaşi timp și se creează tensiuni.

Ideal ar fi să se renunțe la lituanian, Cojocaru a întârziat prea mult debutul. De achiziționat un portar gen Cernea în perioada Olăroiu sau Kalac la Milan, pe care să te poţi baza, dar care să știe că e opțiunea doi.

2. Nu era nevoie de Tamaș. Papp și Luchin sunt foarte buni pentru Liga I, revine Varela, este și Filip care joacă bine stoper. Sunt deci patru pe două posturi.

Dacă tot renunţi la Sânmărtean și la Szukala ca să faci economii, să dai aproape un milion salariu pe doi ani pentru Tamaș miroase a bad business. Cu banii ăștia, îl puteau ţine pe Sânmărtean.

3. După plecarea lui Sânmărtean, Tănase redevine filtrul tuturor acțiunilor ofensive la Steaua. Din nou toate mingile trec pe la el. O fi bine? Poate un Cernat sau Texeira, cu care sa împartă responsabilitățile pe construcție, nu ar strica.

4. Stanciu… Din vară, dacă o ţine așa, nu are rost ca Steaua și el să se mai încurce reciproc.

5. Keșeru începe anul așa cum l-a încheiat: ratează din orice poziție.

6. Cu doi închizători, echipa se apară mai bine. Dar ofensiv Breveeld este mediocru. Gâlcă a avut un cuvânt de spus la un singur transfer și l-a irosit pe inchizătorul Pandurilor.

7. Neagu, neașteptat de tehnic, joacă foarte bine dintr-o atingere. L-aş prefera pe el lângă Prepeliță, pare mai rafinat. Nu știu însă dacă Bourceanu acceptă, s-ar putea sa creeze tensiuni dacă nu joacă el. În plus, nu e un închizător clasic, la Oţelul dădea randament ca inter, în 4-3-3.

Sursa foto: digisport.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...