Care va fi poziţia lui Sânmărtean în Steaua – Kiev?

Steaua joacă mâine, pe Naţional Arena, de la ora 22:05, împotriva lui Dynamo Kiev şi trebuie să câştige pentru a mai avea şanse de calificare, dar stă şi la mâna lui Rio Ave, care trebuie să o încurce pe Aalborg.sanmartean steaua dynamo kievIeri am analizat jocul din punct de vedere al tacticii pe care ar putea să o abordeze Dynamo, iar azi încercăm să descifrăm cum va juca Steaua.

Ce va prefera Gâlcă, doi închizători sau un play-maker în faţa apărării, alături de Prepeliţă, nici el un recuperator autentic, dar într-o formă deosebită?

Steaua are nevoie de victorie, şi atunci Gâlcă va încerca să fluidizeze construcţia cu Sânmărtean în faţa apărării ori va încerca să echilibreze la capitolul forţă, acolo unde Dynamo e net superioară, cu Breeveld sau Bourceanu lângă Prepeliţă. Dacă va introduce doi închizători, probabil că Steaua va putea împinge mai mult jocul în jumătatea adversă, va reuşi să reziste şi contactelor fizice, dar asta îl urcă pe Sânmărtean într-o zonă foarte congestionată, unde se joacă dur, între închizătorii adverşi, şi îl va priva de spatiu (vezi figura 2).

tactica2

În plus, unul dintre Popa sau Keşeru/Rusescu nu vor juca, pentru a-i face loc „Magicianului” în linia de trei din spatele atacantului.

Dacă Gâlcă îl va coborî pe Sânmărtean în faţa apărării, vom avea patru fotbalişti ofensivi în teren în spatele vârfului, nu doar trei. Reversul medaliei este dat de faptul că linia de fundaşi nu va mai fi atât de bine protejată, Steaua nu va avea agresivitate şi probabil va pierde la capitolul contacte fizice.

Lato sau Filip? Ne putem permite să jucăm cu liniile sus?

În tur, Steaua a suferit când, după ce a primit gol, a trebuit să urce liniile, pentru că din acel moment ucrainienii au jucat cu mingi în spatele fundaşilor noştri laterali, Papp si Latovlevici, care erau depăşiţi constant de viteza lui Yarmolenko şi a lui Lens. Acum, probabil că va trebui ca tehnicianul roş-albaştrilor să avanseze liniile, pentru că doar victoria dă o şansă de calificare. Dar cu Papp si Filip pe benzi, echipa nu va avea viteză când Dynamo va declanşa contre cu mingi în spatele apărătorilor laterali stelişti.

Ce ar trebui sa facă Gâlcă?
a) Să nu se arunce în ofensivă.
Şi o victorie cu 1-0, tot trei puncte aduce.

b) Să îl titularizeze pe Latovlevici în stânga, în dauna lui Filip.
Filip este mai responsabil defensiv, dar cred că în meciul contra ucrainienilor vom avea nevoie de viteză în flanc şi, în plus, Lato este şi o soluţie ofensivă mai bună, pentru că urcările sale pot decongestiona jocul.

c) Pentru a-l acoperi pe lentul Papp, este recomandată folosirea a doi închizători.
Unul dintre ei va avea rolul de a „migra” în dreapta când Papp avansează.

d) Poate, dar nu obligatoriu, ar trebui facută o schimbare de poziţie între Varela şi Szukala.
În turul meciului cu Ajax, Reghecampf, ştiind că Râpă are o problema în duelurile unu la unu, l-a mutat pe Chiricheş ca stoper dreapta, pentru a-l acoperi pe Râpă, având o viteză şi o mobilitate mai bună decât Gardoş. Şi acum, Varela este mai mobil şi mai rapid decât Szukala, deci poate fi o soluţie ca stoper dreapta.

Sursa foto: reporterntv.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...