Recunoaștere: Miriuță, lector la Școala Federală de Antrenori

Recunoaștere: Vasile Miriuță, antrenor care tocmai a scris istorie ducând-o pe Dinamo în play-out, poate fi racolat de Școala Federală de Antrenori ca lector pentru cursul „Așa nu!!!”. Examinarea practică va fi un calvar pentru cursanți.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gsp.ro a scris că Gică Popescu a vrut să participe la examenul pentru obținerea Licenței A ca antrenor, dar a refuzat să mai participe la proba practică a Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF. Una dintre probe e să dai gol de la 35 de metri  fără ca mingea să atingă pământul înainte de linia porții. O altă probă e să scoți un timp anume alergând printre jaloane. „Baciul” a considerat că aceste probe nu au nimic în comun cu profesia de antrenor.

„Ce pretenții poți avea de la jucători, dacă tu, profesorul lor, nu poți ieși prin braziliană dintre șase adversari, nu poți înscrie cu călcâiul de la 20 de metri sau nici măcar nu poți nimeri bara din afara stadionului? Ce autoritate ai?”, s-a revoltat autorul regulamentului de examinare.

În spiritul bunei guvernanțe, al progresului sustenabil și dezvoltării durabile a fotbalului românesc, este foarte posibil ca, de la anul, să fie introduse trei noi probe care să testeze capacitatea candidaților de a relaționa cu jucătorii și de a se bucura la goluri:

1. Proba „Leo Grozavu”. Furios, viitorul antrenor trebuie să execute rapid, asupra unui voluntar, preferabil fotbalistul Golofca, succesiunea: palmă peste frunte – scatoalcă peste ceafă – tras de perciuni – cap în gură.

2. Proba „Ionuț Popa”. Candidatul trebuie să facă o tură de teren numai prin tumbe, apoi să își lase mustață.

Vezi și:   Eșec fatal pentru Dan Petrescu! Un tehnician celebru i-a luat locul!

3. Proba „Vasile Miriuță”. O va trece cu brio cine va scoate cel mai bun timp în sprintul de la banca tehnică la un gard pe care vor fi cocoțate două păpuși cu fețele lui Torje și Nistor.

Apropo de Miriuță: în timp ce urmărea ultimele secvențe din Astra – Dinamo, lui Mihai Stoichiță i-a venit ideea să suplimenteze programa școlii de antrenori cu un curs intitulat „Așa nu!!!”.

„Este important să învățăm din greșelile noastre, dar e și mai bine să învățăm din greșelile altora. Îl voi propune ca lector pe Miriuță. Este legendar pentru alegerile proaste pe care le face în timpul meciurilor. Ultima a dus-o pe Dinamo în play-out, pentru prima oară în istorie. Cum să scoți un mijlocaș și să bagi un atacant când ai 2-0 cu Steaua? Nici măcar Daum nu făcea prostia asta”, a explicat președintele Comisiei tehnice a FRF.

„Vor fi luate situații concrete din timpul meciurilor, iar Miriuță va spune cum ar proceda el pentru a le rezolva. Studenții vor nota exact opusul și vor avea parte, astfel, de cele mai bune sfaturi”, a dezvoltat Andrei Vochin.

Vasile Miriuță nu s-a simțit jignit de propunere, dar a anunțat că ar ține cursul în limba maghiară.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...