Un nou Mutu sau doar o simplă fumigenă pentru fanii dinamoviști?

Vom vedea un nou Adrian Mutu sau aducerea lui în „Ștefan cel Mare” este doar o simplă fumigenă pentru fanii dinamoviști?

primul-transfer-al-lui-mutu-la-dinamo-briliantul-a-adus-in-stefan-cel-mare-un-italian-fost-coleg-al-sau
Credit foto: sport.ro

Parcă mai ieri intra pe poarta stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, direcţionat de Gigi Neţoiu spre Dinamo. Anii au trecut şi s-a întors la tricoul alb-roşu, încă era fotbalist, dar stigmatul se lipise de el şi avea nevoie de un loc unde să se antreneze. Nu mai era Adrian „Il Fenomeno” Mutu, suspendarea intra în CV-ul fotbalistului care peste ani avea să-i egaleze recordul lui Hagi la goluri marcate sub tricolor.

Derulăm pe repede înainte şi ajungem în 2016. Tricoul de fotbalist l-a schimbat cu un costum, poate prea repede.

Sunt 18 ani distanţă între primul tricou alb-roşu şi uniforma de manager. Fotbalul s-a schimbat în tot acest timp. Golul de aur nu mai este, se vorbeşte de tehnologie în arbitraj, iar Divizia A s-a schimbat fundamental. Dintre cluburile de tradiție, doar Steaua şi Dinamo mai supravieţuiesc pe prima scenă a fotbalului românesc. Exact cluburile care l-au vrut în 1998.

Când a venit Mutu la Dinamo ca fotbalist, situaţia nu era prea roz. Alb-roşiii nu mai câştigaseră de şapte ani un titlu. Amintirea pescarilor islandezi era proaspătă, iar piteşteanul părea piesa lipsă din puzzle.

18 ani mai târziu, Mutu revine la Dinamo într-o situaţie asemănătoare. Praf in vitrina cu trofee, nemulţumire în rândul suporterilor şi miros de puci. Arma lui Adrian Mutu din 1999 era golul. Acum e timpul vorbelor şi al transferurilor. E capabil fostul numãr 10 al naţionalei să găsească şi să aducă la Dinamo un fotbalist asemenea cum a fost chiar el în 1998?

Vezi și:   Titi Barosanu și Tedy Chibrit, adevărații lideri de galerie

Constantin Anghelache, Dinu Gheorghe sau Daniel Stanciu au trecut pe la club. Apoi i-a lovit o muţime bruscă, parcã nici nu au fost pe acolo. Nimeni nu este dispus să vorbească de problemele de la Dinamo. Toţi trei sunt forjaţi prin campionatul nostru, dar n-au corespuns cerinţelor lui Ionuţ Negoiţă. Sau poate a fost invers, cine să mai înţeleagă?

În jungla plină de câini roşii, Adrian Mutu trebuie să înveţe sã dribleze din nou. Asta dacã nu cumva a fost doar o loviturã de imagine aducerea lui “Il Fenomeno”. Ori o fumigenă aruncatã în ochii suporterilor, deja ajunşi la saturaţie de un alt proiect „New Dinamo”.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...