Ignat Sportescu în acțiune: Liverpool se inspiră din Liga 1!?

Cine este Ignat Sportescu? Un tânăr reporter sportiv, născut în ziua de 20 decembrie, de unde și prenumele lui mai puțin obișnuit astăzi. Dar el nu este primul celebru reporter român cu acest prenume.

Înaintea lui, l-a purtat … Ignat Caracudi, creația marelui Caragiale, care își scria în Cișmigiu reportajele în care descria ”de la fața locului” convorbirile secrete între Rege și prim-ministru. Ignat Sportescu a împrumutat și perfecționat metoda: își scrie reportajele din Herăstrău! Citiți mai departe și vă veți lămuri!

Luni 23 octombrie 2017, ședință fulger a conducerii clubului englez Liverpool. Eu, Ignat Sportescu, am reușit, prin mijloace specifice, să aflu tot ce s-a discutat. Dar voi divulga în continuare doar partea care îi interesează pe amatorii de fotbal din România. Restul e… tăcere!

La ședință au participat americanii John Henry (proprietarul clubului) și Tom Werner (care este și chairman), alături de englezii Michael Gordon (jurist de prestigiu, cu studii de drept chiar la Liverpool) și Kenny Dalglish (de fapt, scoțian, fost mare fotbalist și antrenor al echipei). Au lipsit (motivat, dat fiind urgența cu care a fost convocată ședința): M. Egan și A. Hughes.

Dl. Henry (deschizând nervos ședința): ”Băieți, ce se întâmplă? Am văzut meciul cu Spurs. Ne-au bătut de ne-au rupt (Tottenham – Liverpool 4-1, nota IC). Mai mult, și-au bătut joc de noi: lovituri cu călcâiul, mingi printre picioare etc.! Iar scorul putea fi mult mai mare! Cum e posibil? Vă rog să vă spuneți părerea!

Dl. Werner (împăciuitor): John, totuși, am dat și noi un gol!

Dl. Henry (tot nervos): Tom, să fim serioși!  Parcă astă vară i-am bătut cu 4-0!

Momente de uluială! Dl. Gordon intervine salvând situația cu delicatețe.

Dl. Gordon: Domnule Henry (John, îi taie vorba scurt dl. Henry, nu mă lua cu ”domnule”), John, cu 4-0 i-am bătut în prima etapă pe Arsenal. Spurs sunt tot din Londra, dar un pic la vest de Arsenal. Și apoi, fără pauză, face o propunere care distrage atenția de la gafa șefului: Eu cred că cel mai calificat dintre noi să explice ce se întâmplă e Kenny.

Dl. Henry (roșu la față): Corect! Kenny, tu ce zici?

Dl. Dalglish (vorbind o scoțiană în principiu greu de înțeles, dar cu care colegii de ”board” s-au obișnuit deja): Băieți, ăștia sunt mai buni ca noi, ce să mai vorbim! Joacă de mult în aceeași formulă, cu același antrenor. Le-a venit și lor rândul!

Dl. Henry (un pic mai liniștit): Bine, Kenny! Dar ce am putea face noi ca să revenim rapid în top? Vreau campionatul! Nu mă interesează cupele europene, mai ales acum, după Brexit! Dar campionatul îl vreau!

Dl. Dalglish (calm, cum nu e de obicei): John, am o soluție! M-am uitat și eu ce meciuri s-au mai jucat în weekend în diferite campionate europene. Cel mai mare scor l-a înregistrat o echipă din România. FCSB îi zice!

Dl. Werner (pe gânduri): Kenny, FCSB asta nu e o fabrică din București? Când eram la Harvard, parcă am auzit la un curs de economie de o fabrică românească cu numele ăsta!

Dl. Dalglish (zâmbitor): Nu, Tom, îți spun sigur! E echipă de fotbal. Se numea Steaua, dar și-a schimbat numele, habar n-am de ce!

Dl. Henry (nerăbdător): Bine, Kenny, și ce legătură avem noi cu această echipă?

Dl. Dalglish (tot zâmbitor): Avem de învățat de la ei. Știți ce au făcut? În 2015-2016, au pierdut campionatul în fața unei echipe numite Astra Giurgiu. Imediat au cumpărat 6 jucători de la Astra.

Dl. Henry (lămurit): Și în 2016-2017 au luat campionatul, nu?

Dl. Dalglish (tot mai zâmbitor): Nu, John! L-au pierdut la golaveraj în fața echipei Viitorul Constanța. Dar totuși, era un progres. Drept urmare, imediat au cumpărat 6 jucători și de la Viitorul.

Dl. Gordon (socotind): Deci acum ei au 12 jucători de la ultimele două campioane. Bănuiesc că această combinată Astra-Viitorul câștigă sigur titlul anul ăsta? Sunt deja pe primul loc, nu-i așa, cu câte puncte avans?

Dl. Dalglish (un pic încurcat): Încă nu, Tom, dar sunt pe locul al doilea, cu un punct în urmă, la egalitate cu CS U Craiova.

Dl. Henry (și mai lămurit): Pe primul loc fiind Astra sau Viitorul, nu?

Dl. Dalglish (din ce în ce mai încurcat): Nu chiar! E o altă echipă. Numită CFR Cluj.

Dl. Henry (cu ochii la cer): Dumnezeule! Dar câte echipe are țara asta?

Dl. Dalglish (precipitat): Multe, John! Da anul ăsta sunt convins că FCSB va lua titlul. Uite, au bătut cu 7-0 în campionat. Și apoi, fără să mai aștepte alte întreruperi. Iată ce vreau să spun. Am putea avea și noi un plan pe doi ani. La viitoarea campanie de transferuri, luăm 6 jucători de la Chelsea (campioana din 2017. Nota IC). Apoi, la toamnă, încă 6 de la Man City, dacă ei câștigă titlul. Și așa, în vara lui 2019 vom fi sigur campioni!

Câteva minute grele de tăcere au urmat! Doi americani și un englez, conștienți de absurdul propunerii, încercau să găsească rapid un subiect care să schimbe cursul discuției. Cel mai prompt s-a dovedit a fi Tom Gordon.

Dl. Gordon (luând o figură serioasă): Cel mai urgent este să pregătim meciul de acasă cu Maribor, în Europa League, din 1 noiembrie. Chiar dacă am câștigat săptămâna trecută cu 7-0 în deplasare, ăștia sunt foarte periculoși!

Toată lumea a zâmbit. Chiar și Kenny. Iar propunerea lui a rămas să fie discutată mai târziu…

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Citește pe SPORTescu și cum poți face bani cu Biletul zilei.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

2 COMENTARII

    • E si echipa mea favorita din Anglia. Tocmai de-aia mi-am permis sa glumesc despre ei. Ii vreau mult mai buni! Nu ca ar ajuta in vreun fel un asemenea pamflet…

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...