Duckadam: „Zisu conduce ofensiva împotriva Stelei, un om puternic vrea să ia echipa”

Duckadam a vorbit în exclusivitate pentru sportescu.ro despre dedesubturile afacerii Steaua. Preşedintele de imagine al roş-albaştrilor dezvăluie câţi bani a cerut Armata, ce cotizaţie se ia de la părinţii juniorilor de la noua echipă de fotbal şi de ce nu intervine prim-ministrul ca să aplaneze scandalul.

Helmut Duckadam.E Steaua în pericol să dispară?

Păi dacă ăştia cer să fie retrogradată… Mi se pare inacceptabil. Nu ştiu cum sunt actele, că nu mă pricep, nu ştiu ce scrie acolo, nu ştiu cine a predat-o, nu ştiu cine a preluat-o, dar să ceri desfiinţarea, înseamnă că vrei răul acestei echipe. Dacă o retrogradezi, ai terminat-o. Nu poţi să spui că înscrii o echipă în Liga a 5-a, şi aia e continuatoarea Stelei.”

Armata nu bagă nici câteva sute de lei în noua echipă.

Păi am înţeles că nu o mai înscriu, cică s-au grăbit…

„Păi nu au bani. Şi acolo ai nevoie de bani pentru arbitraj, observator…
Câteva sute de lei, poate…
Câteva sute de lei, da. Ei la Centrul de Copii şi Juniori pe care l-au înfiinţat se bazează strict pe cotizaţia părinţilor. Am înţeles că e vorba de 150 de lei pe lună, din care se vor plăti, probabil, antrenorii şi vor acoperi alte cheltuieli. Asta ştiu de la părinţi.”

Aţi spus zilele trecute că e vorba de o răzbunare. Cine vrea să se răzbuune şi de ce?

„Nu ştiu ce conflict, nu ştiu din ce cauză, de unde a plecat sau care este motivul acestui conflict. Patronul nostru a avut un conflict cu generalul Zisu şi, practic, de atunci a început acest tăvălug. Acum, Zisu l-a prins pe acest jurist, Talpan, foarte hotărât să facă el dreptate. E clar că domnul Zisu e în spatele acestor acţiuni. Îmi asum ceea ce spun.”

Aşa puternic este acest general?

„Generalul Zisu a condus Ministerul Apărării Naţionale, indiferent de ce ministru a fost şeful pe hârtie al acestui minister. El era şeful logisticii pe ţară, avea sub ordine tot ce mişca în ţara asta românească.”

Au vrut 10 la sută din câştigurile echipei

Deci, ce se doreşte?

„Prima dată, Zisu ar fi fost de acord să se plătească un 10 la sută din câştigurile echipei Steaua, şi atunci nu mai era acest scandal. Patronul nu a fost de acord să plătească, pentru că e o sumă imensă. Pe lângă toate celelalte cheltuieli, cu chiria stadionului, a terenurilor de antrenament. Mi se pare exagerat. Domnul Talpan a exagerat şi el, nu se pricepe la fotbal, ştie doar problema juridică. A dat un exemplu cu Partizan Belgrad. Am stat la masă cu oamenii de afaceri de acolo şi cu şefii lui Partizan şi vreau să-l informez pe domnul Talpan că Armata a cedat după ‘90 Federaţiei stadionul şi baza de antrenament, ceea ce nu e cazul la noi.”

E implicat şi cineva de sus? Mai sus de Armată?

„Da, în mod clar, este cineva foarte, foarte puternic. Dacă nici cei care conduc România, şi mă refer chiar la prim-ministru, nu au un punct de vedere foarte clar şi o putere de decizie… Se vrea înlăturarea actualului patron, vine să zicem Popescu în locul lui, atunci echipa nu poate să fie a Armatei, pentru că nu acceptă UEFA. Iar acel om foarte puternic probabil că este atât de puternic, încât nimeni nu suflă în faţa lui.”

Deci chestiunea cu Armata e doar un pretext pentru ca un mare om de afaceri să ia Steaua?

„Da, da, da. Toată tevatura care s-a creat de vreo trei ani are ca scop înlăturarea patronului. S-a mai încercat acest lucru cu ani în urmă, fotbalişti celebri au făcut acel demers, dar n-au reuşit. Am fost chemat şi eu în Bucureşti, dar nu am acceptat… Au fost mai multe acţiuni nereuşite, dar probabil că acum cineva le-a dat girul să îl înlăture, indiferent ce se va întâmpla cu echipa, chiar cu riscul ca aceasta să fie desfiinţată.”

Soluţie: o întâlnire la care să participe şi Ponta!

Vedeţi vreo rezolvare?

„Singura rezolvare este să se aşeze toţi cei implicaţi la o masă, prim-ministrul, ministrul Apărării, oameni care pot hotărî în interesul echipei de fotbal Steaua Bucureşti. Această echipă trebuie să meargă înainte, dar fără Armată, pentru că Armata nu mai are ce să caute la ora actuală într-un club profesionist.”

Jucătorii, afectaţi de scandal

Jucătorii sunt afectaţi de acest scandal cu Armata?

„Cu siguranţă! Suntem afectaţi toţi, începând de la conducere, continuând cu jucătorii, cu antrenorii, cu suporterii, pentru că trăim într-o nebuloasă. Ne pregătim la Mogoşoaia, jucăm pe Naţional Arena, suntem tot timpul pe drumuri, cheltuielile sunt imense şi, la un moment dat, te saturi şi vrei să se termine odată acest coşmar.”

Există posibilitatea ca patronul să cedeze clubul?

„Eu cred că, dacă s-ar găsi cineva care vrea să-l preia, dar nu Armata, ci un om de afaceri care să ducă Steaua mai departe, ar fi hotărât să o lase. De dragul Stelei, ar lăsa-o, dar să o ducă mai departe! Nu cum spune domnul Talpan, care e pe lângă fotbal, că ei îşi iau alţi jucători. Steaua nu poate fi la retrogradare, ci trebuie să rămână la acelaşi nivel în Europa. Steaua trebuie să rămână şi să existe.”

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...