De unde vine iubirea pentru Universitatea Craiova?

De unde vine iubirea mea pentru Universitatea Craiova? Răspunsul poate fi și simplu, și complex. Încerc să vă explic în cele ce urmează.

de unde vine

Simplu ar fi să spun că tatăl meu a fost suporter alb-albastru și că nașul meu de botez era disperat după Oblemenco și Balaci, așa că eu trebuia să continui tradiția. Sau că, atunci cînd am făcut ochi pe lumea asta, cînd mi-am dat seama că cerul este albastru și iarba verde, Maxima a fost la un pas de infinit. Dar acesta ar fi răspunsul simplu…

Pentru că este greu să explici unui copil de ce o echipă este vitregită de soartă și destin. Că i se caută mereu nod în papură. Că i se pun mereu piedici. Că e furată „de sus”. Mereu „de sus”. Că hoții, după ce au furat-o, mai dau și lecții de morală. Că dușmanii ei de moarte trebuie să o învingă pentru că așa este ordin de la Partid.

Știința a atras mereu prin faptul că a fost mereu altfel. Poate că această echipă este esența olteanului, mic, isteț, ambițios, talentat și al dracului. Numai așa s-ar explica de ce această echipă s-a bătut de una singură cu un sistem acasă și s-a luat la trîntă cu Europa.

Toți vorbesc de Benfica, dar se uită că înainte a mai fost un sfert de finală al C.C.E. cu Bayern. Și toți nemții spuneau că au a doua șansă. Da, pe nemți ești sigur că i-ai învins numai după ce se urcă în autobuz, dar atunci, în 1982, celor de la Bayern le-a fost frică.

Vezi și:   Dor de Sebastian Domozină, dor de Craiova Maxima!

De unde vine emoția

Am cunoscut și cunosc suporterul Științei. În dimineața  zilei de meci, este calm. Pe la ora 12, nu mai are stare. Pe la ora 16, începe să îi tremure mîinile. Cu două ore înainte, încă vorbește liniștit. Cînd se apropie de stadion, are deja dinții încleștați și pulsul la 200. Cînd pătrunde în stadion, intră în transă. Poate să cadă o bombă lîngă el, nu o bagă în seamă. Poți să îl tai, poți să îl informezi că Bill Gates i-a lăsat moștenire toată averea, pentru el nu mai contează. JOACĂ AI LUI…

Stiu că acest campionat este la început. Stiu că cele 7 victorii consecutive nu pot însemna încă nimic. Stiu că nu voi mai ajunge poate niciodată să bat la poarta unei finale de cupă europeană. Dar cred… Și sper…

Ce îl caracterizează pe suporteruĺ Științei este speranța că va atinge iar Everestul. Că mîine va fi o nouă zi. Că Dumnezeu îi va face dreptate, deoarece echipa lui este cea mai bună.

În august, la o oră după ce CFR a devenit campioană pentru a treia oară, mii de  suporteri s-au adunat pe esplanada din fața stadionului și au cântat plângând. Erau mii. La Cluj, cînd Petrescu și ai lui au adus trofeul, au venit cîteva zeci. De aceea voi spune, subiectiv fiind, că CFR are ceva artificial.

Avem nevoie de eroi

De ce iubesc Universitatea Craiova? Pentru că a demonstrat că SE POATE. Pentru că avem mereu nevoie de eroi.

Pentru că avem mereu nevoie de speranță și de credință.

Vezi și:   Vrem acțiune, vrem tenis, vrem finala în oraș! FR Tenis e inertă! Primăria ce zice?

Pentru că, în Craiova, Oblemenco, Balaci, Crișan, Tilihoi sunt încă vii.

Pentru că îl aștepți pe Ștefănescu să coboare în fața stadionului.

Pentru că, oricît de grea ar fi înfrîngerea și oricît de mare ar fi durerea, mereu va fi acea nouă zi, când vei putea să o iei de la capăt. Mereu și mereu de la capăt.

Pentru că…

Dacă Universitatea Craiova nu ar fi existat, Ea ar fi trebuit inventată.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...