Top 7 coordonatori de joc ai Stelei de la Hagi încoace

SPORTescu vă prezintă Top 7 coordonatori de joc ai Stelei de la Hagi încoace, într-un moment în care „roș-albaștrii” au nevoie disperată de un asemenea fotbalist, dar nu îl găsesc.

coordonatori de joc
Credit foto: 4.bp.blogspot.com

Poate că Eric ar fi o soluție excelentă, în contextul în care transferul lui Budescu e din ce în ce mai improbabil.

Dar brazilianul nu este băgat în seamă de „specialiștii” despre care Dumitru Dragomir spune că nu se pricep la fotbal: Gigi Becali, Meme Stoica, și Valeriu Argăseală.

Tot ce s-a întâmplat la Steaua în ultima perioadă nu face decât să îi dea dreptate lui Corleone.

Iată topul nostru.
Acești coordonatori de joc au făcut istorie. Dacă aveți alte păreri, nu ezitați să ne lăsați un comentariu.

1. GHEORGHE HAGI

Credit foto: libertatea.ro
Credit foto: libertatea.ro

Considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Hagi nu avea cum să nu fie cel mai bun mijlocaș coordonator din istoria Stelei. „Regele” a venit în 1987 de la Sportul Studențescu și a plecat la Real Madrid, în vara lui 1990. Are 97 de meciuri în tricoul „roș-albastru” și a înscris 76 de goluri.

2. BASARAB PANDURU

Credit foto: shoturidev33.wordpress.com
Credit foto: shoturidev33.wordpress.com

A rămas în memoria fanilor steliști prin „bombele” pe care le expedia spre porțile adverse. Tehnică bună, viziune a jocului și spirit de învingător. Panduru (rândul de jos, în centru) a avut șansa de a face parte dintr-o echipă de excepție, cu Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Ilie Stan, Gâlcă, Vlădoiu. A jucat 131 de meciuri pentru Steaua (1991-1995), înscriind 34 de goluri.

3. MARIAN ALIUȚĂ

Credit foto: prosport.ro
Credit foto: prosport.ro

Produs al Stelei, a făcut parte pentru prima oară din lot în perioada 1995-1997, dar nu a prins echipa. S-a întors în Ghencea în 2002. Până în 2004, a jucat în 50 de meciuri și a marcat 5 goluri. S-a remarcat prin driblinguri fantastice.

Vezi și:   Fotoreportaj printre copii: bucurie, lacrimi, părinţi zgomotoşi, fotbal

4. DENIS ȘERBAN

Credit foto: mysport.gsp.ro
Credit foto: mysport.gsp.ro

A avut o tehnică excelentă în regim de viteză. Ne amintim și acum combinațiile care ridicau spectatorii în picioare, cu Ciocoiu, cu Lăcătuș sau cu Laurențiu Roșu. A jucat două sezoane la Steaua, între 1996 și 1998. A înscris 15 goluri în 62 de partide jucate.

5. NICOLAE STANCIU

Credit foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu
Nicusor Stanciu

A „explodat” în acest sezon, când a fost decisiv pentru calificarea echipei în play-off-ul Ligii Campionilor. Mai are de muncit până la maturitatea fotbalistică și încă nu se folosește la maxim de calitățile sale incontestabile. A înscris 24 de goluri pentru Steaua în 90 de meciuri jucate.

6. LUCIAN SÂNMĂRTEAN

Credit foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu
Credit foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

A jucat prea puțin pentru Steaua și nu a putut fi decisiv atunci când era mai multă nevoie de el, în returul confruntării cu Ludogoreț, din playoff-ul Ligii Campionilor. Dribling fin, pasă filtrantă, dar prea multă teamă de a finaliza el acțiunile. A jucat 26 de meciuri în tricoul Stelei și a marcat 5 goluri.

7. IONUȚ LUȚU

Credit foto: playbuzz.com
Credit foto: playbuzz.com

A fost unul dintre cei mai tehnici fotbaliști români, dar a avut o problemă: i-au plăcut prea mult lăutarii. Fragil și petrecăreț, nu s-a putut impune ca un lider al echipei. A și prins o perioadă în care Steaua (pentru care a evoluat în 23 de meciuri și a marcat 3 goluri) era în declin.

Nicolae Dică, Cristian Tănase și Dayro Moreno au purtat și ei tricoul cu numărul 10, dar nu au avut rolul de coordonatori de joc.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...