„Mâna lui Dumnezeu sau mâna unui ticălos? Am putea dezbate la nesfârșit, însă filmulețul de mai jos ne arată una și bună: până și în fotbal, o mână de ajutor nu strică nimănui!

22 iunie 1986, meciul decisiv pentru semifinalele Campionatului Mondial dintre Argentina și Anglia avea să fie o luptă a orgoliilor, o reeditare pe frontul fotbalistic a Războilui de la Falkland din 1982.

Echipa argentiniană reușea să învingă, atunci, cu scorul de 2-1, printr-o dublă a lui Maradona. Ce rămâne memorabil din acea partidă este maniera în care fotbalistul argentinian reușea să deschidă scorul pentru echipa sa, cu un procedeu mai rar întâlnit: o reluare cu mâna în poartă a unei mingi centrate de pe dreapta.

Acest procedeu a creat isterie printre fanii de toate naționalitățile. Dacă englezii au rămas înmărmuriți și nu au încetat să conteste victoria echipei adverse până în ziua de astăzi, argentinienii, văzându-se calificați în etapa următoare, s-au amuzat copios și au creat Biserica lui Maradona – Mâna lui Dumnezeu. De unde le-a venit ideea? Imediat după meci, întrebat dacă a lovit mingea cu mâna, fotbalistul a răspuns: Puțin cu capul, puțin cu mâna lui Dumnezeu.

Anul viitor se împlinesc 30 de ani de la celebra partidă. Deși Maradona este de mult timp retras din activitate, golul cu mâna este vedeta multor meciuri de fotbal. Și cum o dată cu retragerea fotbalistului-legendă, fanii și-au căutat printre tinerii jucători un nou Maradona,  se pare că l-au găsit în argentinianul Lionel Messi, care are, de asemenea, o execuție de toată frumusețea în TOP 10 goluri inscrise cu Mâna Lui Dumnezeu.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...