Premieră pentru arbitrajul românesc: două brigăzi la Euro 2020!

Premieră pentru arbitrajul din România! Două brigăzi de la noi vor fi prezente la Campionatul European din această vară. Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs vor conduce meciuri la turneul final, pe care îl va găzdui și țara noastră.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

UEFA a anunțat brigăzile ce vor oficia meciurile la Euro 2020, iar în premieră, România va fi reprezentată de două „echipe”. Ovidiu Hațegan va fi ajutat de asistenții Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac, în timp ce Istvan Kovacs îi va avea lângă el pe Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Kovacs va arbitra în premieră la un Campionat European, în timp ce Hațegan se află la a doua prezență la un turneu final european, după Euro 2016, din Franța.

Pe lângă România, Anglia, Spania, Germania și Țările de Jos vor trimite și ele câte două brigăzi la turneul final. Iată și lista celor 18 arbitri de centru care vor oficia meciurile de la Campionatul European:

Felix Brych și Daniel Siebert (Germania)
Carlos Del Cerro Grande și Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spania)
Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs (România)
Michael Oliver și Anthony Taylor (Anglia)
Bjorn Kuipers și Danny Makkelie (Țările de Jos)
Cüneyt Çakır (Turcia)
Andreas Ekberg (Suedia)
Orel Grinfeeld (Israel)
Sergei Karasev (Rusia)
Daniele Orsato (Italia)
Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugalia)
Clément Turpin (Franța)
Slavko Vinčić (Slovenia)

Tot la capitolul premiere, Stéphanie Frappart, din Franța, va fi prima femeie care va face parte din lotul de arbitri la un turneu final. Aceasta va îndeplini rolul de al 4-lea oficial pe durata competiției.

Cei 18 arbitri desemnați să oficieze meciurile la Campionatul European vor lua parte la un curs de pregătire, în perioada 10-13 mai, la Istanbul, Turcia. Tot la Istanbul vor sta în cantonament cavalerii fluierului pe perioada turneului final, de pe 7 iunie până la încheierea sferturilor de finală. Pentru ultimele 3 meciuri din competiție (semifinalele și finala), arbitrii rămași se vor multa la Londra.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...