Istvan Kovacs, prestație excepțională în Manchester City – Real Madrid 4-3

Istvan Kovacs, prestație excepțională în Manchester City – Real Madrid 4-3. Arbitrul român a condus fără greșeli notabile unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din Liga Campionilor.

Istvan Kovacs
Credit foto: digisport.ro

În manșa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, Manchester City a dispus, pe teren propriu, de Real Madrid cu 4-3, sub atenta „supraveghere” a lui Istvan Kovacs.

Dezinvolt, Kovacs a avut o prestație remarcabilă, reușind să rezolve în spiritul jocului toate fazele importante ale meciului.

În minutul 54, antrenorul „cetățenilor”, Pep Guardiola, i-a reproșat arbitrului român un aut greșit acordat. Istvan Kovacs i-a arătat tehnicianul cartonașul galben, apoi a discutat cu acesta.

Ulterior, după ce a văzut reluările fazei, Pep Guardiola și-a prezentat scuzele, precizând că a acționat sub impulsul emoției.

„Mi-am prezentat scuzele arbitrului, a fost doar emoția partidei. Am reacționat sub impulsul emoției și mi-am prezentat scuzele”, a precizat Pep Guardiola la finalul meciului.

În minutul 74, „centralul” din Carei a lăsat inspirat un avantaj din care a rezultat golul de 4-2 pentru Manchester City reușit de Bernardo Silva.

Mai mult, în minutul 79, Istvan Kovacs a dictat direct penalty, fără a mai cere intervenția VAR, după un henț comis de Laporta în propriul careu, într-un duel cu Benzema.

Istvan Kovacs, lăudat de toată lumea

Pentru prestația excepțională, care îi oferă acum toate șansele pentru a fi prezent în lotul arbitrilor la Cupa Mondială din Qatar 2022, Istvan Kovacs a fost lăudat de toată lumea.

„Într-un meci competitiv și cu multă viteză de joc, arbitrul român Istvan Kovacs a fost mereu aproape de faze”, a precizat fostul arbitru Cesar Luis Barrenechea Montero, expert pentru cotidianul spaniol Mundo Deportivo.

„A aplicat bine avantajul atunci când a fost nevoie, mai ales în minutul 74, când Bernardo Silva a marcat după ce acest central a simțit excelent jocul. A știut să dețină mereu controlul jocului, a fluierat când trebuia să fluiere, lăsând jocul liber”, a spus Cesar Luis Barrenechea Montero.

Vezi și:   Au spart gheața. Arcada Galați, prima victorie în Liga Campionilor

„Un arbitraj discret, calm, dar atent și concentrat. Istvan a fost prezent în toate momentele-cheie, după ce lucrurile s-au încins. A demonstrat că are valoare de a fi arbitru de elită și a făcut pasul decisiv pentru a-și asigura prezența la Campionatul Mondial”, a spus, pentru ProSport, Marius Avram analist ProSport pe probleme de arbitraj.

După decizia din minutul 74, Emil Grădinescu, comentatorul partidei pe postul Orange Sport 1 a strigat: „Kovacs, coautor la golul lui Bernando Silva. Da, se vede Qatarul”.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...