Flashmob al scrimerilor în centrul Timișoarei înaintea Cupei Mondiale

Floretiștii de la CSU Politehnica și colegii mai mici de la Floreta s-au adunat în centrul Timișoarei la o acțiune de promovare a scrimei, organizată de Federație în 11 orașe din țară simultan. La eveniment au participat și președintele Mihai Covaliu, dar și fosta campioana olimpică Simona Amânar

Flashmob al scrimerilor în centrul TimișoareiScrimerii timișoreni s-au prezentat în centrul orașului în fața curioșilor care au dorit să vadă ce înseamnă acest sport. Virgil Sălișcan, Teodor Moisuc, Isabelle Stan sau surorile Boldor, dar și sportivii mai mici de la clubul Floreta au intrat pe planșa în echipamentul de concurs.

Mai întâi toți sportivii au încrucișat floretele, pentru ca în finalul demonstrației seniorii să lupte împotriva colegilor mai mici, puștii de 9 sau 11 ani. Duelurile de pe planșă au fost comentate, și arbitrate, de Mihai Covaliu, cel care le-a și explicat privitorilor cum se punctează în floretă.

Nu este o organizare chiar atât de bună ca la votare, dar am încredere în colegii mei din teritoriu, și în toți sportivii care au mers în cele 11 orașe, în această zi de 17, la ora 17. Toată lumea a făcut același lucru, a avut același scop, să promovăm scrima, să atragem cât mai mulți copii, dar și adulți la acest minunat sport. Dar în special aici la Timișoara, această promovare are un dublu impact deoarece săptămâna viitoare este prima etapă din circuitul mondial la floretă feminin…. Am schimbat puțin formatul acestei ediții cu acest flashmob tocmai pentru a atrage cât mai mulți copii. Eu spun că facem pași importanți, mici, dar importanți pentru a crea o bază solidă de selecție.” a spus Mihai Covaliu

Printre invitații din partea Federației s-a aflat si floretista Stelei, Maria Boldor, care a întâlnit-o într-un meci demonstrativ pe sora sa Ana.
Mă simt foarte bine, a fost o plăcere, și sper ca aceste evenimente să se țină din ce în ce mai des pentru mediatizarea acestui sport. Acesta este puținul pe care îl putem face noi, iar oamenii sper să înțeleagă că acesta este un sport foarte greu și foarte frumos și sperăm că vor fi mai interesați de el.”

La demonstrațiile din centru Timișoarei au mai asistat și fosta campioană olimpică de la Atlanta si Sidney, Simona Amânar, voleibalistele de la CSU Politehnica, dar și reprezentanți ai autorităților.

Evenimentul de la Timișoara a fost și ultimul înaintea etapei de Cupă Mondială de juniori programată la finele săptămânii viitoare în sala Constantin Jude. La acea rundă va participa și liderul mondial la nivel de juniori, Mălina Călugăreanu.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...