Fetele de aur ale României au dominat Mondialul de canotaj

Fetele de aur ale României au dominat Mondialul de canotaj. Tricolorele au urcat duminică pe prima treaptă a podiumului la competiția de la Racice, Cehia, atât în proba de proba de dublu vâsle, cât și în cea de 8+1.

fetele de aur

În proba regină a canotajului, cea de 8+1, România (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu) s-a impus autoritar, cu timpul de 06 min, 01 sec și 14 sutimi.

Pe locul doi a terminat echipajul Olandei (06:05.04), iar pe trei cel al Canadei (06:07.51).

„Ultima cursă a Campionatului Mondial de la Racice, încă o medalie de aur pentru România! În proba regină a canotajului, 8+1 feminin (W8+)! Felicitări echipajului!”, a notat Federația Română de Canotaj.

A fost prima medalie mondială de aur obținută de tricolore în această probă după cea din 2017, de la Sarasota (Florida).

Echipajul de 8+1 feminin câștigase medalia de aur și luna trecută, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen!

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane mondiale, olimpice și europene!

Aur pentru România au adus la CM de la Racice și sportivele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, în proba de dublu vâsle feminin.

Campioane olimpice en-titre, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au condus cursa detaşat, de la un capăt la altul, impunându-se cu timpul de 06 min, 47 sec și 77 sutimi.

Medalia de argint a revenit olandezelor Roos De Jong şi Laila Youssifou (06:51.02), în timp ce bronzul a fost adjudecat de irlandezele Sanita Puspure şi Zoe Hyde (06:52.81).

Azi e ziua Ancuței Bodnar!

„Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat cursa din finala de astăzi, înaintea echipajelor din Olanda și și Irlanda. Cel mai frumos cadou pentru Ancuța Bodnar, care astăzi își aniversează ziua de naștere. La mulți ani!”, a precizat Federația Română de Canotaj.

Vezi și:   Programul românilor, 13 august: luăm medalie la canotaj?

Cu această medalie, Bodnar şi Radiş și-au completat palmaresul, fiind acum campioane olimpice, mondiale și europene en-titre în această probă.

La Campionatele Mondiale de la Racice, România a participat cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi, reuşind să califice nouă în finalele pentru medalii.

Bilanţul final al tricolorilor a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

Sursa foto: Federația Română de Canotaj

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...